22.9.19

Εκδικάζεται η προσφυγή των ακτοπλόων...

Στο Πρωτοδικείο Πειραιά εκδικάζεται στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας η προσφυγή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κατά της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ για...
την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Τα ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί έξω από το Πρωτοδικείο.

Όπως έκανε γνωστό η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, ο ΣΕΕΝ με τη δικαστική προσφυγή του ζητάει να κηρυχτεί η απεργία παράνομη - καταχρηστική, να απαγορευτεί η απεργιακή κινητοποίηση, καθώς και να καταδικαστεί η διοίκηση σε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και σε προσωπική στα μέλη κράτηση τριών μηνών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του Δ.Σ.

«Η προσφυγή αυτή είναι ενταγμένη στην κατεύθυνση χτυπήματος των αγώνων ναυτεργατών και εργαζομένων και επιχειρείται μέσω της δικαιοσύνης η ποινικοποίηση των δίκαιων κινητοποιήσεων των ναυτεργατών. Η ΠΕΝΕΝ δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις, κυβέρνηση και εφοπλιστές, ότι οι μεθοδεύσεις για την υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όχι μόνο δεν θα περάσουν αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ εναντίον τους», σημειώνει η διοίκηση του σωματείου.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ με δική τους ανακοίνωση τονίζουν ότι «οι εφοπλιστές πρωτοστατούν με την κυβέρνηση της ΝΔ όπως και με τις προηγούμενες, για να βάλουν ταφόπλακα στις ΣΣΕ, να συντρίψουν την συνδικαλιστική δράση και με την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου – τερατούργημα που προετοιμάζουν για να μετατρέψουν κάθε καράβι και χώρο δουλειάς, σε εργασιακά γκέτο».

Θυμίζουμε ότι μετά την απόφαση της ΠΝΟ να εξαγγείλει απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων την Τρίτη, ο ΣΕΕΝ έστειλε στην Ομοσπονδία επιστολή με την οποία εξέφραζαν την αντίδρασή τους στην απόφασή της, τονίζοντας ότι «οι απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου την οποία διανύουμε έχουν αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων στις μετακινήσεις τουριστών και ιδιαίτερα αλλοδαπών».

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλλης, ανέφερε ότι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο στο οποίο αντιδρά η ΠΝΟ δεν συμπεριλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν την Ομοσπονδία και ζητούσε από τη διοίκησή της να επανεξετάσει την απόφασή της για την πραγματοποίηση της απεργίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: