4.9.19

Επαναφορά των "ομάδων συλλήψεων"...

Με στόχο μέχρι τον Νοέμβριο να έχει ολοκληρωθεί ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός, συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι...
αλλαγές στην αντιμετώπιση επεισοδίων και ταραχών.

Επανέρχεται λοιπόν στην ΕΛ.ΑΣ. ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των «ομάδων συλλήψεων» που είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια.

Η πρόβλεψη είναι σε κάθε διμοιρία ΜΑΤ, να υπάρχει και μία ομάδα 5-6 ατόμων που θα προβαίνουν σε προσαγωγές και συλλήψεις και όπου κρίνεται αναγκαίο θα έχει μαζί και εποχούμενους αστυνομικούς σε μικρού κυβισμού μηχανές, όπως ήταν παλιά η Ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Οι εποχούμενες ομάδες στα μικρού κυβισμού μηχανάκια δεν είναι σίγουρο ακόμα πως θα ονομαστούν, σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή τους δράση όμως θα είναι επικουρική στα ΜΑΤ, όπου κρίνεται αναγκαίο για άμεση πρόσβαση και μετακίνηση στα στενά όπως των Εξαρχείων και οι αστυνομικοί που θα εκπαιδευτούν σε αυτόν τον ρόλο θα ανήκουν στα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με κορυφαίες πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σκοπός αυτού του σχεδιασμού δεν είναι να μοιάζει αστυνομοκρατούμενη ή εμπόλεμη ζώνη τα Εξάρχεια, αλλά να αντιμετωπιστεί η ανομία στην ευαίσθητη και ιστορική αυτή γειτονιά της Αθήνας.

Πρόσθετα, ήδη βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η ενίσχυση της Άμεσης Δράσης, των ΜΑΤ και της Διεύθυνσης Μεταγωγών με περισσότερους από χίλιους αστυνομικούς που κατά την διάρκεια του καλοκαιριού επέστρεψαν πίσω στις οργανικές τους θέσεις από αποσπάσεις που είχαν λάβει ή μεταφέρθηκαν σε αυτές. Η περαιτέρω ενίσχυση με ακόμη 1.500 αστυνομικούς αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους όταν αποφοιτήσουν και εκπαιδευτούν οι νέοι ειδικοί φρουροί, από τον πρόσφατο διαγωνισμό.

Ένα πρώτο τεστ για την ΕΛ.ΑΣ. φέτος αναμένεται να αποτελέσει και η ΔΕΘ, όπου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα μετακινηθούν δυνάμεις προς την Β.Ελλάδα, όχι όμως σε αριθμούς που τυχόν θα προκαλούσαν αδυναμία στη Αθήνα. Ούτως ή άλλως οι περισσότερες ενισχύσεις στην Θεσσαλονίκη προέρχονται από γειτονικούς νομούς.

Ο Ασπρόπυργος έχει το προβάδισμα ως η πιθανή τοποθεσία νέων φυλακών

Η αρμόδια επιτροπή που μελετούσε τις υποψήφιες περιοχές για την ανέγερση φυλακών που θα αντικαταστήσουν αυτές του Κορυδαλλού παρέδωσε την έκθεσή της και ανάμεσα σε άλλες πιθανές επιλογές φαίνεται ο Ασπρόπυργος να είναι εκείνος που καλύπτει τις περισσότερες προϋποθέσεις, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και απέχει αρκετά από το να ληφθούν τελικές αποφάσεις για αυτό, αφού άλλωστε είναι πολλές οι μελέτες που πρέπει ακόμη να γίνουν...

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: