13.9.19

Ενημέρωση του Eurogroup για τις ελληνικές στοχεύσεις...

Ενημέρωση του Eurogroup για τις ελληνικές στοχεύσεις Με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων να είναι σε τροχιά, τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα να έχουν καταγράψει ένα νέο ιστορικό χαμηλό και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο να...
οδεύει προς τη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει στο σημερινό Eurogroup στο Ελσίνκι τα πρώτα δείγματα γραφής της ελληνικής κυβέρνησης.

Στη σημερινή συνάντηση δεν θα τεθεί θέμα μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και θα παρουσιαστεί σε γενικές γραμμές η ελληνική πρόοδος και οι στοχεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας. Ωστόσο, το διεθνές κλίμα διευκολύνει τη μείωση των στόχων για τα ελληνικά πλεονάσματα.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ανακοινώνοντας χθες ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και μείωση επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης, έδωσε το σύνθημα πως είναι η ώρα η δημοσιονομική πολιτική να αναλάβει τα ηνία προκειμένου να τονωθεί η αδύναμη ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Αν και επί του παρόντος, το θέμα των πλεονασμάτων παρέμενε στο παρασκήνιο, οι δηλώσεις Ντράγκι το επαναφέρουν στο επίκεντρο.

Ακόμα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις αφού επανέλαβε χθες την πάγια θέση του Ταμείου για χαμηλότερα πλεονάσματα σημειώνοντας, χαρακτηριστικά,πως επίμονα στο παρελθόν έχουμε τονίσει ότι οι υψηλοί στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη, υπογράμμισε πως το σημαντικότερο τώρα είναι η εφαρμογή αξιόπιστων πολιτικών με πρωτοβουλίες για υψηλότερη ανάπτυξη...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: