22.10.19

Ταξίδι στα αστέρια, πράξη τρίτη...

Η ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι πριν από τρεις εβδομάδες, που έπληξε βαθμολογικά και προσγείωσε απότομα, τον Ολυμπιακό μετά την καταπληκτική εμφάνιση, που συνοδεύτηκε με τον...
βαθμό της ισοπαλίας στο ματς με την Τότεναμ, ανήκει στο παρελθόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου των πολλών αστέρων, με όπλο κοντρα στην ατυχία των τραυματισμών που έχουν «χτυπήσει» την ομάδα τους, την καυτή ατμόσφαιρα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» που επένεσαν εξάλλου ο τεχνικός των Γερμανών Νίκο Κόβατς αλλά και οι παίκτες του.

Ενδεχόμενη μη ήττα του Ολυμπιακού θα συνιστά επιτυχία και σε βαθμολογικό επίπεδο, καθώς αν πάρει την ισοπαλία μένει ζωντανός στο «κόλπο» της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League και αποκτά περισσότερες ελπίδες για να συνεχίσει και μετά το Δεκέμβριο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε ενδεχόμενο νίκης δε, που έθεσε εξάλλου και ως στόχο ο Πέδρο Μαρτίνς στιος δηλώσεις του πριν το ματς, θα μιλάμε για ιστορικής σημασίας επιτυχία μιας και η Μπάγερν δεν έχει ηττηθεί ποτέ από ελληνική ομάδα στις αναμετρήσεις που έχει δώσει, μετρώντας εννιά νίκες, οι τέσσερις επί ελληνικούς εδάφους, και δύο ισοπαλίες.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί τελευταία φορά πριν από τέσσερα χρόνια για τη φάση των ομίλων του Champions League, με τους Βαυαρούς να επικρατούν με 3-0 στο Φάληρο και 4-0 στο Μόναχο.

Η Μπάγερν θέλει φυσικά να διατηρήσει αυτή την εξαιρετική παράδοση σήμερα, συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε όταν «διέλυσε» την Τότεναμ στο Λονδίνο με 7-2 την προηγούμενη αγωνιστική.

Η ομάδα του Πειραιά, στην προσπάθεια που θα κάνει για την σταματήσει, έχει αρκετές απουσίες αφού Σισέ, Βαλμπουενά, Μπενζιά και Τοροσίδης είναι εκτός.

Μία σοβαρή σκέψη που υπάρχει στο μυαλό του Πορτογάλου, όπως φαίνεται, είναι να ξεκινήσει το παιχνίδι με τη Μπάγερν όπως τελείωσε αυτό με τον ΟΦΗ. Δηλαδή το πιο πιθανό σενάριο είναι πως ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο ματς με τους Βαυαρούς με τρεις ποδοσφαιριστές στη μεσαία του γραμμή.

Συγκεκριμένα δηλαδή να ξεκινήσει με Μπουχαλάκη, Καμαρά και Γκιγιέρμε, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3. Αυτό το ενδεχόμενο υπήρχε στο μυαλό του Μαρτίνς πριν τον τραυματισμό του Βαλμπουενά και ενισχύθηκε μετά την απώλεια του Γάλλου άσου. Είναι το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας.

Πέρα από την τριάδα στα χαφ οι υπόλοιποι είναι λίγο πολύ είναι σίγουροι. Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά (διεκδικεί τη θέση ο Αβραάμ), Τσιμίκας, Ποντένσε, Μασούρας και στο 50-50 είναι οι Γκερέρο, Ελ Αραμπί.

Ο Κόβατς από την άλλη έθεσε ως στόχο της ομάδας του την κατάκτηση του Champions League στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, θέλει τη νίκη, ανάμεσα στα άλλα και ως «αντίδοτο» για το νωθρό ξεκίνημα της ομάδας του στην Bundesliga, όπου βρίσκεται στην 3η θέση μετά από 8 αγωνιστικές.

Ο Κροάτης τεχνικός έχει όλα τα στέρια της ομάδας στη σύνθεσή του με μοναδική απουσία αυτή του Νίκλας Σούλε, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών στο Σαββατιάτικο ματς με την Άουγκσμπουργκ όπου είδε τον πρώην «ερυθρόλευκο», Άλφρεντ Φινμπόγκανσον να της στερεί τη νίκη κόντρα στην Άουγκσμπουργκ στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ολλανδός Ντάνι Μάκελι. Ο 36χρονος θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Μάριος Ντικς και Χέσελ Στέεγκρα, με τέταρτο τον Κέβιν Μπλομ. Στο VAR θα είναι ο Γιόκεμ Κάμπχάις, ενώ AVAR ο Μπας Νίζχαϊς.

Ο Μάκελι έχει σφυρίξει τον Ολυμπιακό σε άλλους δύο αγώνες κατά το παρελθόν. Στις 22 Αυγούστου 2017 ήταν στο Ριέκα - Ολυμπιακός (0-1), για τα προκριματικά του Champions League, ενώ στις 9 Μαρτίου 2017 είχε διευθύνει το Ολυμπιακός - Μπεσίκτας (1-1) για τους «16» του Europa League.

Στο άλλο ματς του ομίλου, το αποτέλεσμα του οποίου ενδιαφέρει άμεσα τον Ολυμπιακό, η Τότεναμ υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα (22:00). Οι Σπερς μετά την συντριβή από την Μπάγερν δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι έχοντας συνεχόμενη ανεπιτυχή αποτελέσματα κι ο Αστέρας ξέρει πως με θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο θα γίνει το φαβορί για τη 2η θέση.

Η βαθμολογία
1.Μπάγερν Μονάχου 6β. 10-2 γκολ
2.Ερυθρός Αστέρας 3β., 3-4 γκολ
3.Ολυμπιακός 1β, 3-5 γκολ
4.Τότεναμ 1β., 4-9 γκολ...

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: