31.10.19

Κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα για τον Πέτσα...


BINTEO...
Στο κόκκινο ανέβηκε μετά από καιρό στη Βουλή το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο της παροχής ασύλου.

Αφορμή αποτέλεσε...
αναφορά του κ. Τσίπρα σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα για το λιμενικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθέτησε το σχήμα «περισσότερες περιπολίες-περισσότερα τραγικά συμβάντα», ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του έκανε λόγο για συμψηφισμό μεταξύ του προσφυγικού με τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

«Καταθέστε τις δηλώσεις Πέτσα! Καταθέστε τις τώρα! Περιμένω! Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πάλι ψέματα λέτε!», απάντησε οργισμένος ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: « γιατί δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας! Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα! Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης κ. Τσίπρα!».

«Ήλπιζα ότι δεν θα κατεβάσετε τόσο το επίπεδο. Θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση! Και είτε θα τον στείλετε σπίτι του είτε θα παραδεχθείτε δημόσια το λάθος σας», απάντησε σε αντίστοιχα έντονο ύφος ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια μετά την αντιπαράθεση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής τα σχετικά βίντεο και τις απομαγνητοφωνήσεις με τις δηλώσεις του κ. Πέτσα.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το πρώτο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Πέτσα, προκύπτει σαφέστατος συμψηφισμός του προσφυγικού ζητήματος με τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το δεύτερο απόσπασμα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αφορά τη συσχέτιση της αύξησης των περιπολιών στο Αιγαίο με αύξηση των πιθανοτήτων τραγικών περιστατικών όπως αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Κω.

Στο βίντεο ο κ. Πέτσας ακούγεται να λέει: «Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες [...] αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να φυλάσσουμε τα σύνορά μας».




Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του και άλμα λογικής από τον κ. Τσίπρα σχετικά με τις περιπολίες του λιμενικού και συμβάντα με τους μετανάστες έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του για να τεκμηριώσει συμψηφισμούς με την Τουρκία στα εθνικά θέματα και μείωση των ροών.



newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: