16.10.19

Πεδίο... μάχης από σήμερα η Βουλή...

Αρχίζει η Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο...

Θέση μάχης παίρνουν σήμερα τα κόμματα με αφορμή την εναρκτήρια συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής που καλείται να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στη διαχείριση της υπόθεσης Novartis.

Κατά τη...
σημερινή συνεδρίαση (10:00) θα πραγματοποιηθεί εκλογή προεδρείου ενώ το επόμενο διάστημα θα καθοριστεί και το οργανόγραμμα (κλήσεις μαρτύρων κ.λπ.).

Συνολικά στην επιτροπή μετέχουν 25 βουλευτές:

Οι 14 από την ΝΔ: Παναγής Καππάτος, Κώστας Καραγκούνης, Σταύρος Κελέτσης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κώτσηρας, Αννα – Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Μπούγας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Πάλιουρα, Θανάσης Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Νίκος Βασίλειος Υψηλάντης.

Οι 7 από τον ΣΥΡΙΖΑ: Δωρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το Κίνημα Αλλαγής θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και την Ευαγγελία Λιακούλη.

Από το ΚΚΕ θα μετέχει ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, και από την Ελληνική Λύση ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμφθηκε σε Προανακριτική μετά από αίτημα 30 βουλευτών της ΝΔ με 173 ψήφους. Στην ψηφοφορία έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν εκτός γραμμής.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αδικήματα τα οποία θα εξεταστούν αφορούν:

-Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών (άρθρο 46 παρ.1 σε συνδυασμό με άρθρο 239 ΠΚ)

 - Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος (άρθρο 186 παρ. 1 και 2 ΠΚ)

- Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος (άρθρο 46 παρ.1 σε συνδυασμό με άρθρο 259 ΠΚ και άρθρο 259 ΠΚ αυτοτελώς)

- Ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση (άρθρο 224 παρ. 1 ΠΚ).

Το σχετικό πόρισμα της Προανακριτικής που θα αποφαίνεται εάν τελικά συντρέχουν λόγοι προκειμένου να παραπεμφθεί ή όχι ο κ. Παπαγγελόπουλος σε Ειδικό Δικαστήριο, θα πρέπει να έχει εκδοθεί εντός δύο μηνών...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: