24.10.19

Στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου ο Άδωνις Γεωργιάδης...

Ο “πόλεμος” για την υπόθεση της Novartis, που έμπειροι κοινοβουλευτικοί είχαν προβλέψει από την πρώτη στιγμή, δεν άργησε να έρθει. Το κλίμα είναι άκρως συγκρουσιακό ανάμεσα στη...
ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν πως η προανακριτική θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της Βουλής μέχρι το τέλος των εργασιών της. 

Η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση που έχει ζητήσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τον Αντώνη Σαμαρά, την Ελένη Ράικου και τον Γιάννη Αγγελή, αλλά και η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων αναμένεται να ανεβάσουν το θερμόμετρο στο κόκκινο.

Δεν είναι τυχαίο πως οι έντονοι διάλογοι δεν περιορίστηκαν μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων, αλλά επεκτάθηκαν και στους διαδρόμους της Βουλής. Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες θυμήθηκαν την άνοιξη του 2013 όταν στον πρώτο όροφο ήταν σε εξέλιξη η προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Πολύ γρήγορα, άλλωστε οι προσπάθειες συναίνεσης για την ψήφο των αποδήμων έμειναν στη “σκιά” των δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη και της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ξεκάθαρο ότι από χθες ο κ. Γεωργιάδης έχει μπει στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου με πολλά στελέχη να θεωρούν πως είναι ο “αδύναμος κρίκος" της κυβέρνησης στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η επιχείρηση ταύτισης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό του θα είναι συνεχής όλο το επόμενο διάστημα.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν αργά χθες το βράδυ πως αδυνατούν πλέον να παρακολουθήσουν τις ασυναρτησίες και την αυτογελοιοποίηση του Άδωνι Γεωργιάδη που το ίδιο απόγευμα αναιρεί όσα δήλωσε το μεσημέρι.

Η αναφορά του υπουργού ανάπτυξης ότι “μπορεί να χρηματίστηκε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων”, ήταν η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Λίγο αργότερα από την πρώτη δήλωση στην Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν πως ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε πολλά βήματα πίσω αναφέροντας στον ΑΝΤ1: “Αν είχα στοιχεία θα είχα πάει στον εισαγγελέα”, σημείωσε και υπενθύμισε ότι τα ίδια είχε πει και πέρυσι, μέσα στη Βουλή όταν ψηφίστηκε η αλλαγή τιμολόγησης των φαρμάκων. “Όταν Πολάκης και Τσίπρας λένε ότι είμαι διεφθαρμένος χωρίς στοιχεία, ήθελα να τους δείξω ότι με τον ίδιο τρόπο οι κατηγορίες μπορεί να επιστρέψουν σε αυτούς”, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Με βάση αυτή τη δήλωση οι ίδιες κομματικές πηγές επεσήμαναν πως το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη παραμένει: “Θα έχει το θάρρος να αποπέμψει από την κυβέρνηση του τη ντροπή της παράταξής του ή θα συνεχίζει να καλύπτει τις αθλιότητές του; Ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά για να τον ξεφορτωθεί”. Σε αυτό τον τόνο συμπλήρωναν πως “είναι πρωτοφανές στην πολιτική ζωή να βγαίνει ο υπουργός και να παραδέχεται δημοσίως ότι το έκανε μόνο για να δείξει ότι θα μπορούσε η κατηγορία να γυρίσει σε εμάς” λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Η επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονταν μέχρι πολύ αργά χθες τονίζοντας με νόημα και μεγάλη δόση ειρωνείας πως ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν απασχολήμενος με άλλα πράγματα (εννοώντας τη Novartis) πλην του αναπτυξιακού νόμου που έδωσε στον ΣΕΒ για να τον γράψει.

Το πρέσινγκ θα είναι ασφυκτικό από εδώ και πέρα και δεν είναι τυχαίο πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει καλέσει ήδη τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για την παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η Novartis μπορεί να χρημάτιζε όχι μόνο γιατρούς αλλά και πολιτικά πρόσωπα. “Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι πολιτικοί που μπορεί να χρηματίστηκαν; Γιατί δεν λένε; Γιατί δεν λέει ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Μητσοτάκης;” τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: