17.10.19

Ιδεοληψίες και αδιαφορία της κυβέρνησης για το προσφυγικό...


...την πληρώνουν πρόσφυγες και μόνιμοι κάτοικοι...

ΒΙΝΤΕΟ...


Στην τοποθέτησή της η Μαρία Νικολάρα, εκπροσωπώντας την «Συμπαράταξη Πολιτών» στο περιφερειακό συμβούλιο, καταγγέλλει πως η κυβέρνηση έδιωξε απο τις θέσεις τους όλους τους...
ανθρώπους με εμπειρία και αδιαφόρησε ή ακύρωσε όλα τα προγράμματα που ήταν έτοιμα, ανάμεσά τους και τις 13000 θέσεις για μετεγκαταστάσεις στην Ηπειρωτική χώρα μέχρι τον Νοέμβρη.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται διπλά παγιδευμένη, αφού προεκλογικά υποσχέθηκε πράγματα ανεδαφικά και το ήξερε», καταγγέλει η Συμπαράταξη Πολιτών και η Μ. Νικολάρα αναφορικά με τα διαθέσιμα στοιχεία ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Μ. Νικολάρα:

«Η συζήτησή μας γίνεται σε μέρες φορτισμένες από την Τουρκική εισβολή στις Κουρδικές περιοχές της Συρίας .Απ τη δημιουργία νέων προσφύγων. Είναι φορτισμένες επίσης γιατί στην Περιφέρεια του Β.Αιγαίου το προσφυγικό – μεταναστευτικό βρίσκεται στο κόκκινο.

Ο υπερπληθυσμός και στα τρία ΚΥΤ των νησιών μας σε σημείο που θυμίζουν τις δύσκολες μέρες του 2015, μαζί με γεγονότα όπως η φωτιά στη Μόρια, η φωτιά στο ΚΥΤ της Σάμου, η παρεμπόδιση πλοίου ΜΚΟ να δέσει στο Μόλυβο ή τη Σκαμιά από συμπολίτες μας, η έρπουσα φημολογία στη Δυτική Λέσβο και τόσα άλλα είναι στοιχεία που αποδεικνύουν που βρισκόμαστε.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ εγκλωβίστηκε στις ιδεοληψίες της. Κατάργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, έδιωξε απ τις θέσεις τους όλους τους ανθρώπους με εμπειρία και αδιαφόρησε ή ακύρωσε όλα τα προγράμματα που είχε έτοιμα η προηγούμενη κυβέρνηση, ανάμεσά τους και τις 13000 θέσεις για μετεγκαταστάσεις στην Ηπειρωτική χώρα μέχρι το Νοέμβρη. Γι αυτό και τώρα η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Κάθε βδομάδα μέχρι τον περασμένο Ιούνιο βάσει σχεδίου, έφευγαν απ την Μόρια 300- 350 άτομα. Τώρα ποιο είναι το σχέδιο ;Το έχει δει κάποιος;

Η κυβέρνηση βρίσκεται διπλά παγιδευμένη, αφού προεκλογικά υποσχέθηκε πράγματα ανεδαφικά και το ήξερε.

Τώρα δυσκολεύεται να μεταφέρει στην ενδοχώρα αιτούντες άσυλο απ τα νησιά μας ,μιας και προεκλογικά είχε τάξει ότι θα απελάσει τους παράτυπα εισερχόμενους, θα φυλάξει καλά τα σύνορα που η κακιά κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε ανοιχτά, ή θα φτιάξει κλειστά κέντρα ή θα θα θα.

Όμως είναι η ώρα να βγει επιτέλους να ομολογήσει τα προβλήματα και τις δυσκολίες, αυτά δηλαδή που έκρυβε προεκλογικά προς άγραν εκλογικής πελατείας για να μην ζει ο κόσμος στην άγνοια και τον φόβο. Ας μην κρύβεται πίσω απ τα φιλικά της ΜΜΕ.

Οι καθημερινές ροές όμως και οι πάνω από 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες που συγκεντρώθηκαν αποδεικνύουν πως έχουμε να κάνουμε με ιδεοληψίες και ανοησίες που τις πληρώνουν πρόσφυγες και μόνιμοι κάτοικοι στα νησιά μας. Και ας μην μιλάμε μόνο για την Ευρώπη που έκλεισε τα σύνορά της , ας μιλήσουμε και για την Κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη που με τις επιλογές της έκλεισε στην πράξη και τα σύνορα μέσα στην Ελληνική επικράτεια. Αυτό ζούμε τώρα.



Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ.

Πηγή: left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: