15.10.19

Ο Ερντογάν τακτοποίησε τον Σαχίν σε νέα ομάδα...


Η Ζανκτ Πάουλι απέπεμψε τον Τούρκο ποδοσφαιριστή Τσενκ Σαχίν, γιατί υποστηρίζει τον Ερντογάν και την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία.

Η γερμανική ομάδα, η...
οποία έχει ξεκάθαρη αντιπολεμική και αντικαπιταλιστική της στάση, ανέφερε ότι, με την κίνησή του, ο Σαχίν δεν σέβεται τις αξίες της Ζανκτ Πάουλι και έκανε πράξη το αίτημα των οπαδών της, αλλά και των μελών του συλλόγου, ανακοινώνοντας πως ο Τούρκος ποδοσφαιριστής αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, μετά την ανάρτησή του στα social media, μέσω της οποίας δηλώνει στήριξη στις φρικαλεότητες της Τουρκίας στους Κούρδους.

Η ανακοίνωση του γερμανικού συλλόγου αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Η ιδιοκτησία, η διοίκηση και ο προπονητής αποφάσισαν να απαλλάξουν τον Τσενκ Σαχίν από την προπόνηση και από οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση προς τον σύλλογο, με άμεση ισχύ. Η επιλογή εκπορεύτηκε από την περιφρόνηση προς τις αξίες στη βάση της κοινωνίας μας, μεταξύ των οποίων όλων των αρνήσεων κάθε είδους πολέμου».

Παράλληλα, με δήλωσή του, ο πρόεδρος της αγαπημένης ομάδας του Ερντογάν, είπε ότι η Μπασακσεχίρ θα έχει πάντα ανοικτές τις πόρτες της για τον 25χρονο ποδοσφαιριστή.

«Αυτό είναι το σπίτι του. Αν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, θα μπορεί να αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα μας ανά πάσα στιγμή. Θέλουμε να τον κρατήσουμε σε φόρμα και να συνεχίσει να προπονείται», ήταν τα λόγια του Γκεκσέλ Γκιουμουσντάγ.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική ομάδα είχε αντιμετωπίσει φέτος τον Ολυμπιακό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.


Δεν υπάρχουν σχόλια: