17.10.19

Το επιτελικό κράτος του κ. Χρυσοχοΐδη...

Άντα Ψαρρά

Μεγάλος προσωπικός πόνος έχει πιάσει τον υπουργό της αστυνομίας και των φυλακών με το θέμα ναρκωτικά στα Εξάρχεια. Κάθε πρωί οι κάτοικοι ξυπνούν με τις νέες επιχειρήσεις Χρυσοχοΐδη, ενώ στα εγκαταλελειμμένα και -όχι μόνο- σπίτια. έρχονται οι...
πάνοπλοι του υπουργού και κατάσχουν στην καλύτερη περίπτωση μερικά γραμμάρια ουσιών και στη χειρότερη -την πιο συχνή- τα αρκουδάκια προσφυγόπουλων που τα τραβολογούν με τους δικούς τους μακριά από το σχολείο σε διάφορα στρατόπεδα ή στην διεύθυνση αλλοδαπών.

Η κυβέρνηση θέλει «καθαρά» Εξάρχεια κι ας γίνεται της κακομοίρας στο Παγκράτι, στην Εκάλη ή στη Λάρισα (τυχαίες οι αναφορές, μη ζήσουν κι εκεί οι άνθρωποι ότι ζουν οι Εξαρχιώτες).

Στο μεταξύ πηγαινοέρχονται τα καράβια, τα κοντέινερ  και τα φορτηγά με τους τόνους ναρκωτικών, ενώ κιλά κοκαΐνης και χαπιών μεταφέρονται με ιδιωτικά ελικόπτερα στα «πάρτι» της Μυκόνου, εκεί όπου οι κροισοι ζουν τον (παρά) μύθο τους. 

Όμως ο υπουργός ακλόνητος θέλει παρούσα ειδικά στα Εξάρχεια τη Διεύθυνση Ναρκωτικών σε μια δια ροπάλου «απεξάρτηση» των κατοίκων και με προφανή πάντα την πίσω σκέψη  ότι στις επιχειρήσεις σκούπα  ίσως εκτός από τους πρόσφυγες πιάσει και κανένα αντεξουσιαστή που κυκλοφορεί...ύποπτα εκεί τριγύρω! 

Λίγα χρόνια πριν πρώτος ο συγκεκριμένος ο υπουργός έτριξε τα δόντια στις εξαρτημένες οροθετικές γυναίκες που δήθεν μόλυναν πολίτες στο κέντρο της Αθήνας. Χθες ο ίδιος έτριξε τα δόντια στα δεκαπεντάχρονα προσφυγόπουλα που δεν έχουν νερό να πιουν, που έμειναν νηστικά δυο μέρες, που ζουν ο ένας πάνω στον άλλον μέσα σε συνθήκες βρομιάς και αθλιότητας και που πάνω στην απελπισία και το θυμό τους αλληλομαχαιρώθηκαν. Άραγε αν έβαζαν σε αυτές τις συνθήκες έναν πατριώτη ενήλικα να ζήσει έστω δύο μέρες  ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Εδώ μαχαιρωνονται για μια θέση πάρκινγκ ή για μια διαφωνία στο καφενείο χωρίς κανείς να εκπλήσσεται. 

Ο υπερυπουργός της κυβέρνησης σπέρνει ανέμους και μακάρι να το κατανοήσει εγκαίρως και να μην χρειαστεί ποτέ να θερίσει θύελλες...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: