6.10.19

Κύμα κακοκαιρίας τη Δευτέρα...


Θα πλήξει και την Αττική (ΦΩΤΟ)...
Μετά από ένα διήμερο κακοκαιρίας και ένα πιο ήπιο Σαββατοκύριακο, οι καταιγίδες επιστρέφουν τη Δευτέρα όπως...
προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και η ΕΜΥ.  

 Σημαντική κακοκαιρία με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα πλήξει αύριο Δευτέρα τη χώρα. Σύμφωνα με όσα δείχνει ο χάρτης από το προγνωστικό μοντέλο ECMWF αναμένονται αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και στην Αττική. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αττική αύριο θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες, αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.     

  Ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (στα ηπειρωτικά) αναμένεται κατά τόπους να δημιουργηθούν προβλήματα από πλημμύρες ενώ και στο ΒΑ, κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι βροχές και οι καταιγίδες πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο θα έχουν έντονο χαρακτήρα. 



Αξίζει να σημειωθεί πως και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα πολύ ορεινά τμήματα της χώρας. Για παράδειγμα αναμένεται να χιονίσει στα μεγάλα υψόμετρα του Ολύμπου, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα θα χιονίσει στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα στη Μακεδονία θα χιονίσει από το υψόμετρο των 1800-1900 μέτρων ενδεικτικά και υψηλότερα σε αρκετές περιοχές.   

Οι άνεμοι κατά βάση δεν θα προβληματίσουν εκτός από το βόρειο Αιγαίο που εκεί μόνο θα πνέουν βοριάδες εντάσεως έως 8 μποφόρ από το βράδυ.   Και την Τρίτη θα παραμείνουν υπολείμματα της κακοκαιρίας με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια, όμως τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο δυνατά.   

EMY για κακοκαιρία

   Η πρώτη ενημέρωση για την κακοκαιρία της Δευτέρα από την ΕΜΥ κάνει επίσης λόγο για καταιγίδες.   Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βαθμιαία τις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.   

Τα φαινόμενα, που μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, και από το απόγευμα στην ανατολική νησιωτική χώρα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στα δυτικά το βράδυ. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: