4.10.19

Αυτές οι χοντρές με μαγιό...


... που θέλουν να γίνουν και μοντέλα...

"Πρέπει να το δούμε τώρα αυτό;" αναρωτήθηκε ο κ. Λιάγκας, ένας παρουσιαστής σε μεσημεριανάδικο, βλέποντας μια κοπέλα με χοντρά μπούτια να φωτογραφίζεται με μαγιό ως μοντέλο. «Μας το επιβάλλουν» μουρμούριζε μια συμπαρουσιάστρια. «Θα...
με αναγκάσουν να το δω τώρα αυτό;» σκέφτηκα κι εγώ όταν εμφανίστηκε στο κινητό μου ένα βίντεο απ' το συγκεκριμένο μεσημεριανάδικο. Δεν έχω τηλεόραση και δεν βλέπω, γενικώς, ΣΚΑΪ. Μια φίλη, όμως, θεώρησε ότι έπρεπε να δω κάτι. Πάτησα το play στο κινητό μου. Βολεύτηκα στον καναπέ.

 Εμφανίστηκε μια κοπέλα που πόζαρε ως μοντέλο με μαγιό. Χοντρά μπούτια, κοιλιά, όχι μυώδη μπράτσα. Καταχάρηκα! Προφανώς δεν είμαι απ' αυτές που προτρέπουν τις φίλες τους να μη γυμνάζονται και να μην τρώνε μαγειρευτό φαγητό. Δεν υποτιμώ τη φθηνή ευτυχία ενός πρωινού τρεξίματος, με τον ιδρώτα να κυλάει παντού. Ούτε τη γαλήνη του μαγειρέματος. Αλλά, όπως όλες οι γυναίκες, δεν αντέχω να μου λένε τι να κάνω, ούτε να μου τρίβουν στη μούρη όλη μου τη ζωή αισθητικά πρότυπα με τα οποία, και καλά, πρέπει να συμβαδίσω για να είμαι «γλυκούλα» και «ομορφούλα».

 Όλες μας το ξέρουμε αυτό το συναίσθημα. Όλες μας ξυπνάμε νωρίτερα απ' τα αγόρια μας, τα αδέρφια ή τους μπαμπάδες μας για να πάμε στη δουλειά «περιποιημένες». Και όλες μας έχουμε αισθανθεί το βλέμμα σε μια επαγγελματική συνάντηση να συγκεντρώνεται στα μπούτια, στα μαλλιά ή στο στήθος μας. Έτσι, καταχάρηκα που είδα μια κοπέλα με χοντρά μπούτια και μαγιό να θέλει να γίνει μοντέλο. Ώσπου ο κεντρικός παρουσιαστής αυτού του τηλεσκουπιδιού άνοιξε τη στοματάρα του.

Στην-υψηλού επιπέδου (not)-εκπομπούλα του μας κέρασε απέχθεια για τις γυναίκες με καμπύλες και παραπάνω κιλά. Μίλησε για το σώμα τους σαν να μιλούσε για το χέρι του, σαν κάτι δικό του. Παρομοίασε την κοπέλα με ζωάκι σε διαφήμιση της Greenpeace. Δεν πιστεύω ότι εννοούσε πως έμοιαζε με κάτι που θέλεις να το πάρεις αγκαλίτσα. Μας εξήγησε: ξεφτιλίζεται. Με παχάκια και λάδια, να κυλιέται στην άμμο − ξεφτίλα. Για τις άλλες κοπέλες της εκπομπής μόδας GNTM κανένα πικρόχολο σχόλιο. Ωραιότατες, με τους κοιλιακούς τους, ακόμα πιο αισθησιακές λαδωμένες, ευχαριστήθηκε ο κ. Λιάγκας.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Β. Στεργίου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: