17.10.19

«Επιτυχία ότι βγάλαμε τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής»...

Με τι σοβαρή Χρυσή Αυγή τι γίνεται;...

Κατά την προσέλευση του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις στους...
δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά συμμετέχω σε αυτή την συνάντηση, ως νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδας. Νομίζω πως αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον λαϊκισμό και πιστεύω πως η νίκη μας αποτελεί επίσης νίκη για την δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς καταφέραμε να θέσουμε την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής.»

Ο κ. Μητστοάκης προσέθεσε ότι: «Έχουμε μία φιλόδοξη, μεταρρυθμιστική ατζέντα μπροστά μας. Βρισκόμαστε ενώπιον προκλήσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επαναφέρουμε την ανάπτυξη, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να διασφαλίσουμε πως βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο που έχει κρατήσει πίσω την χώρα μου επί μία και πλέον δεκαετία.»

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην περιοχή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι: «Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε προκλήσεις στο εξωτερικό. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μία εξαιρετικά ασταθή περιοχή. Αλλά βρισκόμαστε εδώ ώστε να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στην ανάγκη για τη σταθερότητα της περιοχής και να εργαστούμε ώστε να υπάρξει πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Brexit, o κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Πρέπει να την δούμε πρώτα. Συνιστά καλή είδηση ότι έχουμε συμφωνία, και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα εγκριθεί από το [βρετανικό] Κοινοβούλιο.»...

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: