10.10.19

«Το γκομενάκι»...


Στα μέσα Μαΐου 2019 ο Γρηγόρης Ψαριανός αποκάλεσε στο twitter την Έφη Αχτσιόγλου “γκομενάκι”. Εδώ είναι η είδηση και εδώ η απάντηση του, στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Και...
εδώ ένα βίντεο (2:45 έως 10:45) όπου ο Ψαριανός μιλά για το θέμα. Θα μπορούσα να σχολιάσω πάρα πολλά (οι στιγμές μισογυνισμού του Ψαριανού στο βίντεο είναι πολλές), αλλά θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο: Ένα από τα επιχειρήματα του Ψαριανού (στο 4:40 του βίντεο) ήταν ότι “έτσι εκφραζόμαστε στον δρόμο, στο σχολείο, στην δουλειά” εννοώντας ότι μίλησε απλά, λαϊκά, όπως μιλάμε όλοι μας. Όμως αργότερα εκφράζει ενόχληση για τον “οχετό ύβρεων που εισέπραξε” (στο 9:50 του βίντεο) για αυτό που είπε για την Αχτσιόγλου. Δηλαδή, το να μιλάει αυτός “λαϊκά” το θεωρεί αποδεκτό, όμως όταν άλλοι του απαντούν με “λαϊκό” τρόπο τότε δεν του αρέσει και διαμαρτύρεται!

ΥΓ. Στο 9:45 του βίντεο ο Ψαριανός λέει ότι πάρα πολλές γυναίκες του συμπαραστάθηκαν. Λοιπόν, να παραθέσω και εγώ την γνώμη ενός άντρα (του δημοσιογράφου Δημήτρη Πολιτάκη από αυτό το άρθρο) που δεν του συμπαραστέκεται αλλά είναι εναντίον του: “Όσο για τα «αφιλτράριστα» σεξιστικά ξεσπάσματα – από το live σνιφάρισμα του παλτού της Ραχήλ Μακρή μέχρι τις πρόσφατα σχόλια για την Έφη Αχτσιόγλου – ουδεμία έκπληξη. Η ματσίλα του αυτόνομου αλανιάρη (αριστερών καταβολών συχνά) είναι η πιο κραυγαλέα και ανεκδιήγητη απ΄ όλες.”)

 ampa.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: