18.10.19

Αυτά δεν γίνονται ή όταν γίνονται τρέχεις...

Όταν μέσα σε μία εβδομάδα χάνεις με το ακριβώς ίδιο σκορ (79-78) και τον ακριβώς ίδιο τρόπο τότε μπαίνεις αυτόματα σε μια δύσκολη και ασφυκτική κατάσταση. Τουλάχιστον, αυτή είναι η πρώτη και αναμενόμενη αντίδραση από όλους. Λες και δεν θέλει ούτε ο Θεός μα ούτε ο διάολος να νικήσεις. Η Αρμάνι ήρθε στο...
ΟΑΚΑ και σκόραρε κατά ριπάς πίσω από τη γραμμή των 6μ75 σημειώνοντας 42 πόντους από τρίποντο και 30 από δίποντο! Τα 14/26 σουτ τριών πόντων είναι μια μεγάλη αλήθεια της ήττας αλλά δεν είναι η μοναδική. 

Τα 3/20 του Παναθηναϊκού επίσης είναι ένα σοβαρότατο μαθηματικό ζήτημα με την μία ομάδα να σουτάρει με 15% στην έδρα της και την άλλη 54% μακριά από τη δική της. Ακόμη και το σύστημα αξιολόγησης έχει 91 μονάδες για τους «πράσινους» και 78 για τους νικητές. Αυτά όλα, λοιπόν, αποτελούν κομμάτια της στατιστικής που σου πειράζουν το μυαλό και δεν τα συναντάς κάθε εβδομάδα. 

Πλέον, το «τριφύλλι» έχει μπει σε πρόβλημα όμως και αυτό πρέπει να το δούμε γιατί τα κουκιά έφυγαν μέσα από τα χέρια του. Η διαχείριση των συναισθημάτων αλλά και των όπλων του χρίζει άμεσης διαφοροποίησης. Ο Καλάθης είναι σαφές πως θα επηρεαστεί από τα δύο συνεχόμενα χαμένα buzzer και θα χρειαστεί στήριξη ενώ υπάρχουν και άλλοι παίκτες που θα έχουν δεύτερες σκέψεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις. 

Προσωπικά, δεν μπαίνω ποτέ στα χωράφια των προπονητών που θεωρώ πως γνωρίζουν 200 φορές καλύτερα το αντικείμενο από όλους μας. Επιδερμικά, λοιπόν, θα σταθώ στην επιλογή του Ράις στον αγώνα με την Αρμάνι γιατί ο Αμερικάνος (άθελα του βέβαια) άδειασε τον Άρτζι. Ο κακός Φριντέτ του πρώτου μέρους βρήκε ρυθμό στην τρίτη περίοδο αλλά από το τέλος αυτής δεν ξαναμπήκε στο παρκέ παρά στα τελευταία 8.8 δεύτερα του ματς. Την ίδια ώρα ο Ράις ήταν πάρα πολύ κακός και δεν βοήθησε καθόλου. Άρα, ίσως το μεγάλο σου επιθετικό όπλο έπρεπε να μπει λίγο παραπάνω στο ματς. Κατανοώ απόλυτα πως το μαρκάρισμα με τον Μίτσοφ δεν έβγαινε, ωστόσο, με τον Ρολ τα πράγματα ήταν πιο βατά.

Σε κάθε περίπτωση είναι κρίμα γιατί η έκρηξη του Ουάιλι δε συνοδεύτηκε από νίκη όπως και η εξαιρετική εικόνα του Μήτογλου επίσης. Τα περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν επικίνδυνα και πρέπει να βρεθούν γρήγορα οι ρόλοι και τα αποτελέσματα για να μην τρέχει ο Παναθηναϊκός και δε φτάνει.

ΥΓ: Για τον Ουάιλι σας τα είπαμε και την προηγούμενη φορά. 

ΥΓ2: Τώρα θέλει ψυχραιμία και ηρεμία. Τώρα παίρνεις ανάσες και μετά σκέφτεσαι...

Δημήτρης Κοντός

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: