10.10.19

Το δημοσιονομικό… θαύμα Μητσοτάκη...


H νέα «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης έρχεται με την υιοθέτηση της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ στο κοινωνικό μέρισμα και τα νέα fake news του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνουν και…
δημοσιονομικά θαύματα: Ο πρωθυπουργός πληροφόρησε σήμερα το εγχώριο και διεθνές ακροατήριο πως η κυβέρνησή του όχι μόνον παρέλαβε δημοσιονομικό κενό όταν εξελέγη αλλά μέσα σε τρεις μήνες (!) κατάφερε να το μετατρέψει – άγνωστο πώς – σε υπερπλεόνασμα. Και κατόπιν αυτού του άθλου, ενημέρωσε επίσης πως σκοπεύει να διαθέσει το επιπλέον πλεόνασμα τον Δεκέμβριο για την στήριξη των ασθενέστερων – να δώσει, δηλαδή, και εφέτος το κοινωνικό μέρισμα του ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος καταδίκαζε προεκλογικά ως «αντιαναπτυξιακό, επιδοματικό μέτρο» και που το κόμμα του δεν είχε καν υπερψηφίσει στην Βουλή πριν από δύο χρόνια.

Η νέα εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεδιπλώθηκε στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum και σε συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός με τον αρθρογράφο των New York Times. Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση υπήρχε δημοσιονομικό κενό για το 2019, τώρα είναι πιθανό να υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα». Και πρόσθεσε πως το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για την στήριξη των ασθενέστερων.


Η άμεση απάντηση, και ως προς το… δημοσιονομικό θαύμα της ΝΔ και ως προς την όψιμη κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης, ήρθε από τον τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Από την  παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στο Athens Democracy Forum καταλάβαμε τα εξής:

1. Ότι με μαγικό ραβδί μπορείς να μετατρέψεις προς το τέλος της χρονιάς ένα δημοσιονομικό κενό σε πλεόνασμα χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση ούτε από την πλευρά των εσόδων ούτε από την πλευρά των δαπανών.

2. Ότι παρά τα όσα έλεγε για το κοινωνικό μέρισμα (φιλοδωρήματα, δωράκια, κλπ)  τώρα καταλαβαίνουμε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι σημαντική παρέμβαση “για την στήριξη των ασθενέστερων”».

Για να διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: