16.10.19

«Σκοτώθηκε άδικα τόσος κόσμος με την απόφαση Τραμπ»

Τι δηλώνει Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής στο «Εκτός Γραμμής»...

Ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής, Λεωνίδας Ραπτάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, με τον Ντόναλντ Τραμπ και τις αποφάσεις που πήρε μόνος του, χωρίς τη συνεργασία των υπουργείων και των βουλευτών.

«Ο Τραμπ μιλάει για τον εαυτό του. Σηκώνεται τη μία μέρα λέει ένα θέμα, την...
άλλη μέρα λέει άλλο. Δεν έχει συμφωνήσει ούτε με το υπουργείο Άμυνας, ούτε με το Εξωτερικών, ούτε με τους Ρεπουμπλικάνους και τους βουλευτές. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί τόσα χρόνια, ένας πρόεδρος να πηγαίνει μοναχός του. Είναι δικό του το σχέδιο», δήλωσε αρχικά στην εκπομπή του Alpha, «Εκτός Γραμμής» και τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Από τα πέντε χρόνια που είχαμε αμερικανικό στρατό στη Συρία που παλεύαμε με τους Κούρδους για να τελειώσουμε με το ISIS, αυτά σβήστηκαν άδικα. Χάσαμε πέντε χρόνια, όσους Αμερικανούς σκοτώθηκαν και όλος ο κόσμος που χάθηκε. Με ένα τηλέφωνο είδατε τι έκανε ο Τραμπ. Ένα τηλεφώνημα, χωρίς να το μελετήσει, έκανε μεγάλη ζημιά. Του έδωσε το πράσινο φως. Ο Ερντογάν βλέπει ότι υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα με τη διαδικασία αμφισβήτησης. Η Τουρκία πλέον δεν έχει φίλους στο Κογκρέσο».

Για το debate των 12 υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ και την άποψή τους για την Τουρκία: «Κανένας δεν υποστήριξε την Τουρκία. Εγώ θα υποστηρίξω τον Μπάιντεν. Θα είναι καλό για την Ελλάδα και την Κύπρο και εκεί κοπάνησε άσχημα την Τουρκία και τον Τραμπ. Εμείς έχουμε εμφύλιο πόλεμο μεταξύ δεξιών και αριστερών. Ο Μπάιντε θα είναι ο καλύτερος και για τη Μέση Ανατολή και για το Αιγαίο. Πρέπει να έχουμε μια φωνή την Αμερική».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να «πέσει» ο Τραμπ: «Θα ξέρουμε σε 8 εβδομάδες. Ο λαός της Αμερικής είναι μοιρασμένος. Οι μισοί δεν θέλουν να γίνει διαδικασία αμφισβήτησης, οι άλλοι μισοί θέλουν. Μπλέξαμε με τον Τραμπ και μπλέξαμε και άσχημα με το τηλεφώνημα με τον Ερντογάν»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: