16.10.19

Απολογείται για την εγκληματική οργάνωση ο Κασιδιάρης...

Σε εξέλιξη είναι η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, του πιστού πρωτοπαλίκαρου του Ν. Μιχαλολιάκου, στη δίκη για τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ξεκινώντας την απολογία του ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α. και πλέον δημοτικός σύμβουλος στην...
Αθήνα, υποστήριξε ότι «η κατηγορία είναι κατασκευασμένη από πολιτικούς κύκλους και αυτό δεν είναι η προσωπική μου άποψη».

«Ο γ.γ. της τότε κυβέρνησης Σαμαρά (Μπαλτάκος) έχει ομολογήσει ενώπιον μου ότι οι διώξεις ασκήθηκαν με απόφαση Σαμαρά: «επειδή κόβει ψήφους η ΧΑ θα σας βάλει φυλακή» είπε και πρόσθεσε πως «η εν λόγω δίωξη προκύπτει και από σωρεία παραδοχών και δηλώσεων ανωτάτων υπουργών της τότε κυβέρνησης Σαμαρά».

Ο χρυσαυγίτης πρώην βουλευτής επικαλείται μάλιστα δήλωση του Αντώνη Ρουπακιώτη «ότι επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση» στην υπόθεση.

Όσον αφορά στη δεύτερη κατηγορία περί οπλισμού, ο Κασιδιάρης τη χαρακτήρισε «κατασκευασμένη με άθλιο τρόπο» και υποστήριξε ότι «οφείλεται σε εντολές πολιτικών προσώπων προς τον εισαγγελέα».

«Είπα, βεβαίως κατέχω αυτά τα όπλα, το ένα είναι του πατέρα μου, το άλλο δικό μου», είπε ακολούθως και συμπλήρωσε: «Είχα άδεια για αυτά τα όπλα».

«Ο Κασιδιάρης υποστήριξε ακόμα ότι «επί έξι μήνες ήταν αφόρητη η πίεση της τότε κυβέρνησης προς τον εισαγγελέα για συγκεκριμένο λόγο και μου ασκήθηκε δίωξη γι’ αυτό το πρωτοφανές δήθεν έγκλημα».

«Έρχομαι σε αυτό το δικαστήριο απολογούμενος, να πω όσα στοιχεία διαθέτω. Είναι το τελευταίο βήμα ενός πολίτη που άδικα έχει διωχθεί», είπε προτού ξεκινήσουν οι ερωτήσεις.

Αναφορικά με την ένταξή του στην ναζιστική οργάνωση, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε πως εντάχθηκε στη Χ.Α. ως φοιτητής στο Γεωπονικό, ότι ως μαθητής παρακολουθούσε από το ‘94 και ότι συμφωνούσε με τον Μιχαλολιάκο, υπενθυμίζοντας εντός της αίθουσας πως είναι υποψήφιος από το 2009 και μετά.

Εξηγώντας περαιτέρω τους δεσμούς με την ναζιστική οργάνωση του Μιχαλολιάκου, είπε πως «μέλος της Χ.Α. άρχισα να θεωρούμαι μετά από μια διετία τακτικής παρουσίας», λέγοντας ότι «αυτό ήταν το κριτήριο, να συμμετέχει κάποιος στις δραστηριότητες σε τακτικό χρόνο».

Υπήρχε τηλεφωνικός κατάλογος μελών και υποστηρικτών, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο καταστατικό της οργάνωσης είπε ότι «όταν πήγα στα γραφεία υπήρχε ένα υποτυπώδες κείμενο» που ανέφερε τις βασικές αρχές του κόμματος. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι το επίσημο καταστατικό κατατέθηκε το 2012.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με τη δήλωση που είχε κάνει ότι «η Βουλή θα γίνει Άγιος Παντελεήμονας», έκανε λόγο για «ρητορικό σχήμα». «Θα μπορούσα να πω Κολωνάκι, αλλά αναφέρθηκα στον Άγιο Παντελεήμονα ως λαϊκή περιοχή που έπαιζε τότε στις ειδήσεις και όλοι συζητούσαν για αυτή την περιοχή», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν η ιδέα της Χρυσής Αυγής υπήρξε εθνικοσοσιαλιστική, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι «το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο».

«Θα προβώ μόνο σε δήλωση: ιδεολογία μας είναι ο εθνικισμός» είπε ακολούθως και συμπλήρωσε πως η δήλωση αυτή γίνεται «επειδή έχει δημοσιότητα η δίκη, όχι όσον αφορά το ερώτημα της έδρας»

Επικεφαλής σε πογκρόμ, καθοδηγητής σε επιθέσεις, πρωταγωνιστής σε βίαιες ενέργειες σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση, εκπαιδευτής στελεχών και υπεύθυνος ιδεολογικής κατήχησης, παθιασμένος με τα όπλα, ο Κασιδιάρης είναι ο άνθρωπος του Μιχαλολιάκου για όλες τις δουλειές, αφού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει το πλαίσιο δράσης», όπως χαρακτηριστικά έγραφε χθες η «Εφ.Συν».

Δεν θα απολογηθεί τελικά σήμερα ο Κούζηλος
Κανονικά μετά τον Κασιδιάρη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα η απολογία του Νίκου Κούζηλου, όμως ο δικηγόρος του είπε ότι δεν μπορεί να απολογηθεί σήμερα.

Ο Νικος Κούζηλος αποχώρησε από την οργάνωση στις 13 Ιουλίου 2019, μία εβδομάδα μετά την εκλογική αποτυχία της Χρυσής Αυγής.

Όπως δήλωσε τότε στο pronews.gr: «Έλαβα την απόφαση αυτή γιατί έπρεπε να είχαν υπάρξει στον Λαϊκό Σύνδεσμο εδώ και καιρό πολιτικές αλλαγές και σε πρόσωπα και σε αδιέξοδες πολιτικές πλατφόρμες και δεν υπήρξαν, με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Αισθάνομαι ότι προδώσαμε τον κόσμο και τους ψηφοφόρους μας από την στιγμή που η ηγεσία του κόμματος αρνήθηκε να δει τα αυτονόητα. Η ανανέωση, η είσοδος νέων άφθαρτων προσώπων, ο εκσυγχρονισμός της ιδεολογικής πλατφόρμας και η προσαρμογή του στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας είναι απαιτήσεις όχι μόνο των ψηφοφόρων του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, αλλά και όλων των Ελλήνων πατριωτών που δεν θέλουν να βλέπουν το κόμμα να είναι υπογείως συμβιβασμένο. Θα μείνω στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ξαναγίνει η Ελλάδα ελεύθερη, χριστιανική και δυνατή».

Ειδικά η απολογία του Κασιδιάρη αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γι’ αυτό και από νωρίς το πρωί έχει συγκεντρωθεί περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη φορά στο Εφετείο Αθηνών, όπου εκδικάζεται η εγκληματική νεοναζί οργάνωση. Για πρώτη φορά μάλιστα έχουν γεμίσει όλες οι θέσεις στο ακροατήριο, τόσο από την πλευρά της πολιτικής αγωγής όσο και της υπεράσπισης. Εκτός από περισσότερους πολίτες, σήμερα έχει και περισσότερους αστυνομικούς από άλλες φορές...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: