18.10.19

«Μάχη» στη Βαρκελώνη υπέρ της ανεξαρτησίας...


EIKONEΣ...

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται στη Βαρκελώνη σήμερα όπου η πόλη ετοιμάζεται για μια δύσκολη νύχτα καθώς τα επεισόδια είναι αναπόφευκτα. Σε λίγες ώρες αναμένεται μια...

από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στην καταλανική πρωτεύουσα.




Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό πως ο καθεδρικός ναός της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη έχει κλείσει λόγω των διαδηλώσεων των αυτονομιστών, όπως δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματούχος του ναού.

Οι σημερινές διαδηλώσεις ήταν πολυπληθείς και ειρηνικές, αν και νωρίς το απόγευμα οι δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με νεαρούς διαδηλωτές, που πέταξαν αυγά, μπογιές και μπουκάλια στις πόρτες του αρχηγείου της αστυνομίας στο κέντρο της Βαρκελώνης. Τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν έπειτα από ένα ήρεμο φοιτητικό συλλαλητήριο.

Οι ισπανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ακυρώθηκαν τουλάχιστον 57 πτήσεις από και προς την περιοχή για την Παρασκευή, λόγω της γενικής απεργίας που προκήρυξαν ενώσεις και συνδικάτα υπέρ της ανεξαρτησίας της περιφέρειας.




Διαδηλωτές με πλακάτ έκαψαν λάστιχα και μπλόκαραν δεκάδες δρόμους και εθνικές οδούς στη βορειοανατολική περιφέρεια.

Επίσης υπήρξε σημαντικά αραίωση των δρομολογίων στα υπεραστικά τρένα, ενώ πολλά καταστήματα και εργοστάσια δεν λειτούργησαν.

Στις βελγικές Αρχές παραδόθηκε σήμερα ο πρώην επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης, Κάρλες Πουτζντεμόν, μετά το νέο διεθνές ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του η ισπανική κυβέρνηση.

Ο δικαστής αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο «υπό όρους και έχει τη δυνατότητα να φύγει από το Βέλγιο έπειτα από άδεια» του δικαστή, αλλά θα πρέπει να παραμείνει «στη διάθεσή του» προκειμένου να απαντήσει σε οποιαδήποτε κλήση.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: