10.10.19

Η "Αϊσέ" πάει Συρια...


Το 2013 και το 2014 ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε εξαγγείλει πως θα έριχνε μαύρο στο Twitter και Facebook. Το έκανε τον Μάρτιο του 2014 αλλά...
δεν άντεξε στις διεθνείς αντιδράσεις. Η απαγόρευση τότε στηρίχτηκε σε απόφαση της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης.

Ένα χρόνο προηγουμένως, με την αιτιολογία πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν απειλή για την ειρήνη και στοχεύουν στην ανατροπή της κυβέρνησης, ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να τα φιμώσει. Μάλιστα ένας  στενός συνεργάτης του ισχυρίστηκε πως τα δυο αυτά μέσα είναι χειρότερα και από βομβιστικές επιθέσεις.


Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανακοίνωσε πως «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό ξεκίνησαν μαζί την Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης εναντίον του ΡΚΚ/YPG και του Deash (τζιχαντιστές) βορείως της Συρίας». Ανέφερε, επίσης, πως  «στόχος μας είναι να εξολοθρεύσουμε τον διάδρομο τρομοκρατίας που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε ειρήνη και γαλήνη στην περιοχή».

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία «η επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Συρία και θα ανοίξει την πόρτα στην πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης». Χρησιμοποίησε, λοιπόν, το Twitter για να κηρύξει πόλεμο! Έκανε τη δική του «καλή χρήση» των μέσω μαζικής επικοινωνίας για να σκορπίσει θάνατο και καταστροφή.

"Η Αϊσέ πήγε διακοπές"
Ενδιαφέρον έχει και το όνομα που δόθηκε στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία: «Πηγή Ειρήνης». Αυτή κι εάν είναι ειρωνεία. Στο όνομα της ειρήνης εισβάλει, θα σκοτώσει Κούρδους, θα σκοτωθούν στρατιώτες του και θα προκαλέσει μια νέα κρίση στην περιοχή. Στο όνομα της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας, επικαλείται την ειρήνη.


Σημειώνεται συναφώς ότι το καλοκαίρι του 1974, όταν η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, η εισβολή τότε, η στρατιωτική επιχείρηση είχε τον κωδικό πολέμου «η Αϊσέ πήγε διακοπές». Και η «Αϊσέ» πήγε στην Κύπρο και έκτοτε παραμένει εκεί ως κατοχική δύναμη. Είναι προφανές πως η νέα αυτή κίνηση του Ερντογάν, ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου.

Φορτώνει μια ταραχώδη περιοχή με νέες πολεμικές συγκρούσεις. Κι εάν ο Ερντογάν αφεθεί ανενόχλητος να προελάσει στη βόρεια Συρία, προφανώς και θα διαμορφωθούν νέα δεδομένα στην περιοχή με ανυπολόγιστες επιπτώσεις. Η Τουρκία προελαύνει παντού και κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται. Η λεγόμενη διεθνής κοινότητα σφυρίζει αδιάφορα.

Κώστας Βενιζέλος

slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: