17.10.19

Στην αναμπουμπούλα το... ΚΙΝ.ΑΛΛ. χαίρεται...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δημόσια συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα λάθη και τις ευθύνες των 4,5 ετών της διακυβέρνησής του επιχειρεί το Κίνημα Αλλαγής, με εμφανή διάθεση να παρουσιαστεί δικαιωμένο για την...
κριτική περί «καταστροφικής διαχείρισης» που ασκούσε για τους χειρισμούς του 2015.

Παράλληλα, απαντώντας στην προειδοποίηση του τέως πρωθυπουργού ότι κάποια στιγμή θα μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις για όσα συνέβησαν τότε, από τη Χαριλάου Τρικούπη, έχοντας ήδη καταλήξει στα συμπεράσματά τους, στοχοποιούν τον Αλέξη Τσίπρα και την επιτελική ομάδα των συνεργατών του και με σιγουριά υποστηρίζουν ότι τόσο το όνομα όσο και η διεύθυνση του πολιτικά υπεύθυνου και υπόλογου για το 2015 είναι γνωστά: «Αλέξης Τσίπρας - Μέγαρο Μαξίμου».

Η στάση αυτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. γίνεται εύκολα σαφές ότι αποσκοπεί να προκαλέσει πολιτικό πλήγμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιοπιστία του, τη στιγμή που σχεδόν άπαντες αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας αποτελεί το πιο ισχυρό χαρτί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της προσπάθειας που καταβάλλει, προκειμένου η εκλογική επιβεβαίωση του 31,5% να μετεξελιχθεί σε πράξη οριστικοποίησης της κυριαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό χώρο.

Στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά, παρά το γεγονός ότι το 8,1% στις βουλευτικές του Ιουλίου καθιστά σχετικά μεγάλη την ψαλίδα με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, επιμένουν να θεωρούν ότι η μάχη της πρωτοκαθεδρίας στην Κεντροαριστερά δεν είναι χαμένη και σε αυτή τη βάση κάθε «τρωτό» σημείο που μπορεί να προκύπτει για τον ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιείται υπέρ το δέον. Την ίδια ώρα, ωστόσο, εμφανίζονται σε αυτό σε αρκετά ακόμη θέματα να συγκλίνουν με τη γραμμή της Ν.Δ. και των φιλοκυβερνητικών μέσων, θολώνοντας με τον τρόπο αυτόν το προοδευτικό στίγμα που επιθυμούν να εκφράσουν και ακυρώνοντας εν τοις πράγμασι το επιχείρημα ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι ο πραγματικός πόλος ενάντια στη δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η παραπάνω απόπειρα να φθαρούν πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται σε δημόσιες δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών και σχόλια κομματικών πηγών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 αποδείχτηκε ότι δεν ήταν έτοιμος, δυστυχώς για την πατρίδα μας. Κεντρικά στελέχη βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον και αποδέχονται όλη αυτήν την κριτική την οποία κάναμε εμείς σε πολιτικό επίπεδο τα τελευταία 4,5 χρόνια. Οτι δηλαδή ο κ. Βαρουφάκης δεν ήταν ο κατάλληλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος κ.ά. Σε λίγο καιρό θα παραδεχτούν κιόλας ότι όλα αυτά δεν ήταν αυταπάτες, αλλά και πως είπαν και ξαναείπαν δεκάδες ψέματα», τόνισε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης («Πρώτο Πρόγραμμα»).

Σε αυτό το κλίμα, η Φώφη Γεννηματά και ο Αλέξης Τσίπρας θα παρευρεθούν σήμερα στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, η οποία όμως θα ασχοληθεί κυρίως με τις εξελίξεις στη Συρία και την επιθετικότητα της Τουρκίας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: