18.10.19

«Η συμφωνία για το Brexit θα καταψηφιστεί»...

...εκτιμά το Εργατικό Κόμμα...

Η καταψήφιση της συμφωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για το Brexit θα προσφέρει νέες ευκαιρίες στην κυβέρνηση και ως εκ τούτου το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, το...
οποίο τον υποστηρίζει στο βρετανικό κοινοβούλιο, θα ασκήσει πιέσεις και σε άλλους βουλευτές να μην την ψηφίσουν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του DUP που είναι αρμόδιος για το Brexit.

Ο βουλευτής του DUP Σάμι Γουίλσον υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό του BBC ότι οι 10 βουλευτές του κόμματός του θα καταψηφίσουν την συμφωνία στην έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει αύριο Σάββατο στο βρετανικό κοινοβούλιο.

"Εμείς θα ενθαρρύνουμε (κι άλλους βουλευτές να ψηφίσουν κατά) επειδή πιστεύουμε ότι έχει αντίκτυπο στην ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι θα δώσει νέα σπίθα στα εθνικιστικά αισθήματα στην Σκοτία και ότι θα είναι επιζήμια για την οικονομία της Βόρειας Ιρλανδίας", σημείωσε.

"Η καταψήφισή της αύριο δεν είναι το τέλος του παιγνιδιού, στην πραγματικότητα ίσως να δημιουργεί ευκαιρίες για την κυβέρνηση, οι οποίες δεν υπάρχουν προς το παρόν, έπειτα από βουλευτικές εκλογές", υπογράμμισε.

"Αρκετά αμφίρροπη" θα είναι η αυριανή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο και μάλλον η συμφωνία του πρωθυπουργού για το Brexit δεν θα υιοθετηθεί, δήλωσε παράλληλα ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και εκπρόσωπός του για τα οικονομικά ζητήματα Τζον Μακντόνελ.

"Δεν πιστεύω ότι θα περάσει, πιστεύω ότι θα ηττηθεί, αλλά (...) με μικρή διαφορά", δήλωσε ο Μακντόνελ στο Sky News.

Δεν υπάρχουν σχόλια: