30.11.19

Το μούσι της μαϊμούς!...


Έχει προβλήματα η κυβέρνηση; Έχει.

-Στο Μακεδονικό κυβίστηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αυτός που δεν θα καλούσε ποτέ τον ομόλογο του της Βόρειας Μακεδονίας να επισκεφτεί επισήμως την Ελλάδα, τον προσφωνεί στη Θεσσαλονίκη «αγαπητέ Ζόραν» και αποκαλεί τη χώρα του, Βόρεια Μακεδονία νέτα-σκέτα. Την ίδια...
στιγμή πιέζει τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν να βάλει νερό στο κρασί του και να αποσύρει τις ενστάσεις του για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

-Στο θέμα της αριστείας γελάει ο κάθε πικραμένος με τους διορισμούς στα νοσοκομεία αποτυχημένων πολιτευτών και προέδρων τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Τους ξεφωνίζουν ακόμη και τα δικά τους μέσα ενημέρωσης, ακόμη και οι πιο κραγμένες περιπτώσεις δημοσιολόγων που μέχρι τώρα έκαναν το μαύρο άσπρο και το γκρι θαλασσί. Τους την είπε ακόμη και το ΚΙΝ.ΑΛΛ: «δεν είναι αδέξιοι, είναι δεξιοί» δήλωσε η κ. Γεννηματά. Είχα να ακούσω κριτική από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία τέτοιου επιπέδου από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.


-Στο προσφυγικό έχουν χαθεί στο μέτρημα και στην αναζήτηση των ενόχων. Τους βρίζουν οι δεξιοί περιφερειάρχες, τους βρίζουν οι δεξιοί οι δήμαρχοι που εξελέγησαν με τις σημαίες του κόμματος. «Μας κοροϊδέψατε» τους λένε γιατί άλλα μας είχατε υποσχεθεί και άλλα κάνετε.

-Η λεγόμενη μεσαία τάξη, δηλαδή το κίνημα της γραβάτας, το φυσάει και δεν κρυώνει. Περίμενε λαγούς με πετραχήλια και βλέπει ρυθμίσεις στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό που κάθε άλλο παρά την ευνοούν. Προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ.

-Το πρόγραμμα Φιλόδημος πάει περίπατο. Ο αρμόδιος υπουργός κόβει τα λεφτά από τους δήμους που ήταν προγραμματισμένα για έργα υποδομής.

-Οι τοπικοί άρχοντες της Δεξιάς και οι αρμόδιοι κρατικοί παράγοντες αποδίδουν τις καταστροφές από τις πλημμύρες στην κλιματική αλλαγή, στην αυθαίρετη δόμηση και στο μπάζωμα των ρεμάτων. Μ' άλλα λόγια μιλούν σαν τους Συριζαίους, τους οποίους όμως τότε κατηγορούσαν για ανεπάρκεια και ανικανότητα και ζητούσαν με πάθος την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

*Όμως δεν τρέχει τίποτε, δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία, όλα πάνε πρίμα για την επιτελική κυβέρνηση των αρίστων. Απόδειξη; Δείτε την τελευταία δημοσκόπηση. Δεν εντοπίζονται κοψοχέρηδες. Το ποσοστό της Ν.Δ ανεβαίνει-είναι πάνω και απ' αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές. Θρίαμβος. Δεν έχει ξαναγίνει. Η λαοφιλής κυβέρνηση παίζει μόνη της στο γήπεδο. Έχει κάνει με τα κρεμμυδάκια τους αντιπάλους της. Γκολ αυτή, σέντρα οι άλλοι. Μια ερώτηση: «Παιδιά το γκάλοπ που το κάνατε; Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας;».

Τάσος Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: