14.11.19

Σφυρίζει αδιάφορα...

Ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων καθαίρεσε από τα καθήκοντά τους, δύο δημοτικές συμβούλους που συγκέντρωσαν τη γενική κατακραυγή για τα έργα και τις ημέρες τους, ο ΣΚΑΪ συνεχίζει εδώ και και μια βδομάδα να...
σφυρίζει αδιάφορα για τα απαράδεκτα σχόλια εναντίον της φοιτήτριας από τον Γ. Λιάγκα και την παρέα του.

Με απόφασή του χθες ο Κ. Μπακογιάννης αποδέχθηκε τις παραιτήσεις της Δ. Λυκούδη (που έκλεισε το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας) και της Κατ. Γκαγκάκη, πανελίστριας στην εκπομπή του Λιάγκα, που γελούσε με τη φοιτήτρια που δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση, προέδρου της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων αυτή.

Ο ΣΚΑΪ αποδεικνύεται πιο βραδυκίνητος από τον δήμαρχο Αθηναίων. Πιο βραδυκίνητος ακόμα και από το ΕΣΡ και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Καμία επίσημη ανακοίνωση και καμία δήλωση υπεύθυνου του σταθμού δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, παρότι έχουν περάσει ήδη επτά μέρες από την εκπομπή του αίσχους, όταν το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σε φοιτήτρια παρουσιάστηκε ως αστείο, με μια ελαφράδα ανάρμοστη, που συγχωρεί, ίσως και αποδέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Ο τρόπος που ζήτησαν «συγγνώμη» οι συμμετέχοντες στην «πλάκα» έδειξε ότι δεν έχουν καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το παράπτωμά τους και για ποιο λόγο δημιουργήθηκε τόσο μεγάλη αντίδραση.

Αντί να ζητήσει ευθέως «συγγνώμη», όπως για παράδειγμα είχε πράξει στην περίπτωση του Μπογδάνου, που εκπαραθύρωσε προ διετίας, ο ΣΚΑΪ προτιμάει τις «διαρροές»: ότι, λέει, η διευθύνουσα σύμβουλος του σταθμού Ε. Κουτσαφτάκη ήταν «πολύ ενοχλημένη», εκδήλωσε «μεγάλη δυσαρέσκεια» και έκανε «σοβαρές συστάσεις» στους συντελεστές της εκπομπής, διότι «δεν συνάδει με το ύφος του σταθμού», αλλά «θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία»...

Την ευθύνη που δεν πήρε ο ΣΚΑΪ απέναντι στους τηλεθεατές του, πήραν δύο μεγάλες διαφημιζόμενες εταιρείες, προφανώς ως ένδειξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Οι εταιρείες, μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους, με πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, και ακόμη μία ελληνική εταιρεία επίπλων, ζήτησαν να αποσυρθούν οι διαφημίσεις των προϊόντων τους από το περιβάλλον προβολής του Γ. Λιάγκα. Αυτό ονομάζεται εταιρική υπευθυνότητα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πολυεθνική είναι η Procter & Gamble, η οποία έχει ίσως το υψηλότερο μερίδιο διαφημιστικής δαπάνης στην τηλεοπτική αγορά.

Αγγέλα Νταρζάνου / Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: