20.11.19

«Το εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα της ΝΔ...

...γίνεται πρόβλημα της χώρας»...

Για εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα της κυβέρνησης το οποίο μετατρέπεται σε πρόβλημα για την Ελλάδα, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, αναφορικά με τη...
διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

«Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα έκανε τρισχειρότερα. Είναι εξαγγελίες αυτά που ανακοίνωσαν, έχουμε ακούσει διαχρονικά πάρα πολλές, εγώ δεν κρίνω εξαγγελίες, κρίνω αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Ο κόσμος ο οποίος θα φτάσει στο νησί πώς θα διαχωρίζεται; Τα προαναχωρησιακά κέντρα είναι για να φύγουν, για αυτό λέγονται έτσι. Εκεί θα πηγαίνουν οι μετανάστες τους οποίους θα τους γυρίζουν στις χώρες τους ή στην Τουρκία. Οι υπόλοιποι πού θα μένουν στον ενδιάμεσο χρόνο;»

«Η Ελλάδα έχει σηκώσει ένα τεράστιο βάρος και πρέπει να λειτουργήσει ο μηχανισμός με την Ευρώπη. Αν ο κ. Μητσοτάκης θέσει το θέμα στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας δεν θα πάει να τον μπλοκάρει. Δεν θα κάνει αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης. Όταν ο Μητσοτάκης λέει σωστά στους περιφερειάρχες ότι δεν μπορεί να δίνει μάχες στην Ευρώπη και μέσα στην Ελλάδα να μην έχει αλληλεγγύη. Σε ποιους το λέει; Στους δικούς του. Αυτό δείχνει ότι έχει εσωτερικό πολιτικό και παραταξιακό πρόβλημα της ΝΔ δεν μπορεί να γίνεται πρόβλημα της χώρας», πρόσθεσε.

Για το αν θεωρεί θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης: «Δεν είμαι θετικός στο να μπαίνουν οι άνθρωποι σε συνθήκες φυλακής».

Για το τι κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τις επαφές της με την Ευρώπη και τι κέρδισε σχετικά με το μεταναστευτικό: «Εμείς είχαμε βάλει ένα δύσκολο ζήτημα σε ρύθμιση και σε τάξη και γυρνάμε στο χάος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε ισορροπία με τη συμφωνία που έχει εμφανή προβλήματα και αδυναμίες, ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, αλλά έβαλε σε τάξη τα πράγματα. Εμείς κανονικοποιήσαμε το πρόβλημα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: