29.11.19

Έλα μωρέ τώρα...


“Δεν θα σας ακολουθήσω, έχω μια χώρα να κυβερνήσω και έναν λαό να ενημερώσω” έλεγε προ εβδομάδος ο πρωθυπουργός απαξιώνοντας την ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις...
ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ των λευκών κολάρων και των τραπεζιτών.

Αντί να με ρωτάτε για τον αντικαπνιστικό, εσείς μιλάτε για κάτι πράγματα μικρά. Έχετε κολλήσει με τις διαφθορές, τις διαπλοκές και τις ελίτ. Αυτά είπε σε ελεύθερη μετάφραση ο Κ. Μητσοτάκης και προχώρησε παρακάτω.

“Και ποιους να βάλουμε; Τους ξένους;”, διερωτήθηκε μειδιώντας ο Μάκης Βορίδης για τους κομματικούς διορισμούς στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Η εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα ανήλικα έκανε καριέρα βρίζοντας στο Facebook, έγραφε για “το Πολάκι” που “κάνει κακά και τα κρατάει στην πάνα του”. “Α, όλα κι όλα, ο Πολάκης, που κάπνιζε, την έκραξε στο Facebook και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη Μόρια. Σε αντίθεση με την κυρία Αγαπηδάκη, που είναι ευαίσθητη” απαντάνε κυβερνητικοί και τα φερέφωνά τους στα παράθυρα και στις στήλες των εφημερίδων.

Εδώ που τα λέμε, για να απαντήσεις στο επίπεδο του πάτου, δεν χρειάζεται να χωθείς μέσα στο βαρέλι. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Καλό είναι πάντως να μην κάνεις ήρωες τους αντιπάλους σου. Πολλώ δε μάλλον όταν έχεις και δίκιο.

“Ο Δοξιάδης ζητάει δημόσια παρέμβαση δημοσιογράφου γιατί έγραψε την άποψή του” - “Είναι υπέρμαχος του κράτους δικαίου και διανοούμενος αν θέλετε να ξέρετε” απαντούν και προχωράνε παρακάτω. Έκλεισε κι αυτό.

“Θέλετε να ασχολούμαστε όλη μέρα με τον έναν που τοποθετήθηκε διοικητής, βρήκαμε δουλειά. Η χώρα έχει ένα σωρό προβλήματα, θα συζητάμε για έναν διοικητή τώρα” είπε χθες απαυδισμένος ο φίλος Δημήτρης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ χθες.

Καθαρίσαμε. Παραιτήσαμε τον ογδοντάχρονο διοικητή που ομολόγησε το ρουσφέτι, τα κανάλια είπαν μπράβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και προχωράμε.

Τι κι αν το 80% των διοικητών είναι αποτυχόντες πολιτευτές της Ν.Δ.; Τι κι αν όποιος και όποια έκανε όνομα βρίζοντας νυχθημερόν τον Καρανίκα και τον ΣΥΡΙΖΑ στα social media σήμερα έχει κάποια θέση στο κράτος ή στην κυβέρνηση;

Τι κι αν με τροπολογία δημιουργούνται 86 θέσεις προέδρων Εφετών, με την ατμόσφαιρα να μυρίζει και εκεί ρουσφέτι; Τι κι αν όλοι οι αντικρατιστές, μενουμευρωπαίοι δήθεν φιλελεύθεροι διορίζονται, αρκετοί άνευ κριτηρίων, σε ό,τι θέση υπάρχει ή δημιουργείται; Τι κι αν η μεσαία τάξη και οι συνταξιούχοι συνειδητοποιούν ότι πιάστηκαν κορόιδα από τις προεκλογικές μεγαλόστομες εξαγγελίες της Ν.Δ.;

Έλα μωρέ τώρα... Με βλακείες θα ασχολούμαστε; Επιτέλους, κανονικότητα, λογική, ασφάλεια, τάξη, λιγότερο κάπνισμα.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρει αποτελεσματικό τρόπο να διαλύσει το σύννεφο σιωπής και παραπλάνησης, να καταφέρει να θέσει ατζέντα, ο... θαυμαστός καινούργιος κόσμος της Δεξιάς θα μετατραπεί σε δεδομένη και αυτονόητη πραγματικότητα...

Σπύρος Ραπανάκης


Πηγή: avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: