30.11.19

«Παράνομη εισβολή» οι αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών...


«Παράνομη εισβολή» στη χώρα χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μιλώντας για τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών, το...
τελευταίο διάστημα κάνοντας σαφές ότι η κυβέρνηση έχει «παραιτηθεί» από τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Σε συνέντευξή του στον ANT1 ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε πως οι αφίξεις από τα τουρκικά παράλια έχουν αυξηθεί κατά 200% και γι΄αυτό πρέπει να γίνουν κλειστά κέντρα κράτησης για τους μετανάστες.

Σύμφωνα με το ίδιο τα κλειστά κέντρα αφορούν μόνο όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ και ότι η Ελλάδα σέβεται απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο σε αντίθεση με την Τουρκία που προχωράει συνεχώς σε προκλήσεις.

Επίσης, ανέφερε ότι οι καταγγελίες της Άγκυρας ότι οι Έλληνες λιμενικοί φτάνουν στο σημείο να πυροβολούν τους πρόσφυγες, είναι παντελώς αβάσιμες και εκτοξεύονται εκ του πονηρού, για να «σκεπάσουν» τις δικές της παρανομίες.

Υποστήριξε επίσης, ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το προσφυγικό - μεταναστευτικό για την επίτευξη των δικών της γεωπολιτικών στρατηγικών, αλλά σε αυτό έχει ευθύνη και η Ε.Ε. που ανέχεται αυτή την τακτική της Άγκυρας.

Αναφορικά με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: