28.11.19

Σήμερα οι μη δεσμευτικές προσφορές...

...για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής...

Μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής θα πρέπει να υποβάλλουν σήμερα στους συμβούλους της Εθνικής Τράπεζας, τις Goldman Sachs και Morgan Stanley, οι...
ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Να σημειωθεί πως στην τελική ευθεία διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκονται τα funds I3CP, CVC και Fosun.

Η I3CP είναι fund που επικεντρώνεται στους τομείς της ασφάλισης, της αντασφάλισης, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και εδρεύει στην Ολλανδία.  Η CVC είναι fund με παρουσία στον ιατρικό κλάδο που έχει εξαγοράσει στην Ελλάδα το Metropolitan, το IΑΣΩ  General και τον Όμιλο Υγεία. Ο κινεζικός επενδυτικός Όμιλος Fosun είναι γνωστός από την «περιπετειώδη» επένδυση του στη Folli Follie και από τις προηγούμενες προσπάθειες απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Όσοι ενδιαφερόμενοι προχωρήσουν στην υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών θα υπογράψουν νέα σύμβαση εμπιστευτικότητας και θα λάβουν πλήρη πρόσβαση στο data room της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Κατά πληροφορίες η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερομένους θα γίνει έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Ο νικητής της διαδικασίας θα είναι αυτός που θα προσφέρει το υψηλότερο τίμημα και θα εμφανίσει τις πιο ελκυστικές προτάσεις για συμπράξεις και συνέργειες με την Εθνική Τράπεζα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί δεσμευτική προσφορά είναι ο υποψήφιος επενδυτής να έχει περάσει πρώτα από το «κόσκινο» των Goldman Sachs και Morgan Stanley, ως προς την φερεγγυότητά και την οικονομική του επάρκεια. Και αυτή τη φορά ο έλεγχος θα είναι σοβαρός, ώστε να μην επαναληφθεί το «φιάσκο» Calamos - Exin που είχε εκθέσει και την παρελθούσα Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και τους συμβούλους...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: