30.11.19

Η Φώφη πετάει το γάντι στον Ανδρουλάκη...

Πρόσκληση προκειμένου να συμμετάσχει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ την προσεχή Δευτέρα, που θα συζητήσει θέματα οικονομίας, απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η επικεφαλής του κόμματος επιδιώκει κατ’ αυτόν τον τρόπο να...
καταστήσει συμμέτοχο τον υπ’ αριθμόν ένα δελφίνο της Χαριλάου Τρικούπη στις στρατηγικές αποφάσεις που λαμβάνονται, προκειμένου να περιορίσει τις διαφωνίες που εκφράζονται και να αντιμετωπίσει, όπως πιστεύει, την εσωστρέφεια. 

Ο Ν. Ανδρουλάκης επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν θα συμμετάσχει στο Πολιτικό Συμβούλιο, η Φώφη Γεννηματά, όμως, θα συνεχίσει να τον προκαλεί με στόχο τη συμμετοχή του στις αποφάσεις-ή “για να τον εκθέσει”, όπως πιστεύουν συνεργάτες του ιδίου. Από την ανταπόκριση, μάλιστα, στις προσκλήσεις αυτές εξαρτάται εν πολλοίς και η μελλοντική ανασύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, το οποίο είχε εκλεγεί με πλειοψηφικό σύστημα, με αποτέλεσμα η πλευρά Ανδρουλάκη να συμμετάσχει με ένα μόνο μέλος σε αυτό. 

Την ίδια στιγμή ο Παύλος Γερουλάνος επιμένει στις θέσεις που εξέφρασε πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, ενώ πολλές συζητήσεις προκάλεσε η συνέντευξη του Θεόδωρου Μαργαρίτη, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της ανανεωτικής αριστεράς, που τάχθηκε υπέρ του απευθείας διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να διαμηνύουν πως τα όσα υποστήριξε αποτελούν προσωπικές του απόψεις.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, εμφανίζει, πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής έλαβε την απόφαση καταψήφισης του φορολογικού, ασκώντας σκληρή κριτική για αθετήσεις προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης, ενώ η ίδια η Φώφη Γεννηματά εντείνει την κριτική της προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να αγνοεί τον Αλέξη Τσίπρα...

Βασίλης Σκουρής

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: