30.11.19

Χάσαμε τον Μάου...


Στην Καλαμάτα ένας άνθρωπος πενθεί το γάτο του και έγραψε στο Facebook ένα από τα πιο ωραία κείμενα που έχουμε διαβάσει από ζωόφιλο...

Mάου το τσακάλι

Στην ηλικία των δυο μόλις ετών έφυγε από τη ζωή υπό μυστηριώδεις συνθήκες ο γάτος Μάου. Είχε εξαφανιστεί από...
το σπίτι του χωρίς να δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Παρασκευή. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε από εργάτες που πραγματοποιούν εκκαθάριση στο διπλανό κτίριο.

Την είδηση του θανάτου του ακολούθησε η αποκάλυψη της διπλής του ταυτότητας. Μια αποκάλυψη που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία γιατί μπορεί στη γειτονιά να καλλιεργούσε, με επιτυχία όπως φαίνεται, την εικόνα ενός φιλήσυχου και χαδιάρη γατούλη όμως αυτή δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια καλοδουλεμένη, αναγκαία κάλυψη για τις ριψοκίνδυνες νυχτερινές αποστολές του. Το καλά κρυμμένο μυστικό του ήταν το φλογερό πάθος του για την υπεράσπιση των «πανγατίσιων» αξιών, ο αδιάκοπος αγώνας με κάθε μέσο για την γατοκοινωνική απελευθέρωση.

Οι πληροφορίες για τη διπλή του δράση αλλά και τα αίτια του θανάτου του δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες με κυριότερη και πιο πειστική αυτή που βάζει στο κάδρο τη διαβόητη Ψι-Άι-Έι. σύμφωνα λοιπόν με το επικρατέστερο σενάριο ο Μάου, που ήταν γνωστός σε διάφορους κύκλους και ως ψωραλέος, σύμπαν, μπάφι, βρωμόσκυλο ή ντέιβιντ, έπεσε θύμα θρασύδειλων παραγατικών και δολοφονήθηκε με άνανδρο τρόπο.

Όλα τα στοιχεία από τον τόπο που βρέθηκε μαρτυρούν πως δεν προηγήθηκε κάποια μάχη. αντικρουόμενες πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για αυτοκινητιστικό “ατύχημα”, δηλητηρίαση καθώς και έκθεση σε κάποιον άγνωστο και μη ανιχνεύσιμο θανάσιμο ιό.

Τίποτα βέβαια δεν μπορεί να αποδειχθεί με βεβαιότητα. Ό,τι και να συνέβη το σίγουρο είναι πως η επαναστατική του δράση είχε προκαλέσει ενόχληση σε πολύ υψηλό επίπεδο. σε όλη του τη σύντομη αλλά μυθιστορηματική ζωή πάλεψε με αυταπάρνηση και εφευρετικότητα για δωρεάν σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ελεύθερες μετακινήσεις, το δικαίωμα στην τεμπελιά αλλά και στην ποιοτική ψυχαγωγία καθώς και ενάντια σε κάθε μορφής αποκλεισμούς και διακρίσεις. μια κοινωνία χωρίς σύνορα.

Στον ελεύθερο του χρόνο ο Μάου ήταν λάτρης των τεχνών και ιδιαίτερα αγαπητός κυρίως στους μουσικούς τόσο της πόλης όσο και άλλων περιοχών της χώρας που τον επισκέπτονταν συχνά τον τελευταίο χρόνο.

Με βουβό πόνο υποδέχθηκαν την είδηση του θανάτου του και οι σύντροφοι του στην παρανομία, χρύσα, μπιρμπίλο, καφετουλης και νιαούρης. Μαθημένοι όμως από τις επιλογές ζωής και ευθύνης που έχουν κάνει συνεχίζουν τον αγώνα τους πιστοί στην πλούσια πολιτικογατική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο εκλιπών.
R.I.P και Rock on...

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: