22.11.19

Παράλληλο... ντιμπέιτ...


Και νέα σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και το άλλο Σαββατοκύριακο, μετά την...
αντιπαράθεσή τους το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ομιλίες του, θα ανοίξει και θα κλείσει τις εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, που στόχος του είναι “να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, το ίδιο ακριβώς διήμερο και πιθανότατα και τις ίδιες ώρες, θα ανοίξει και πιθανόν και θα κλείσει τις εργασίες της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ) του κόμματός του, που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο δικό του Συνέδριο μετά το Πάσχα και στην οποία ΚΟΕΑ, εκτός από τα στελέχη της Κουμουνδούρου, συμμετέχουν και οι σύμμαχοί της της Προοδευτικής Συμμαχίας, καθώς και πασοκογενείς προσωπικότητες που εντάσσονται για πρώτη φορά στο εγχείρημα.

Η σύνθεση της ΚΟΕΑ, μάλιστα, προγραμματιζόταν να δοθεί στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, στις αρχές δηλαδή της εβδομάδας μετά και το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με την Κουμουνδούρου να επιδιώκει να “πλαγιοκοπήσει” και με αυτόν τον τρόπο την Χαριλάου Τρικούπη.

Η σύγκρουση Μητσοτάκη- Τσίπρα, μάλιστα, το επόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται να έχει και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, καθώς το Συνέδριο της ΝΔ είναι αφιερωμένο στο πρώτο του μέρος στη μάχη εναντίον του “λαϊκισμού”, ενώ η συνεδρίαση της ΚΟΕΑ σηματοδοτεί τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: