8.12.19

Έχω ακούσει για "666" κι άλλα τέτοια...


 Ο Μπακογιάννης απολογείται για τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια στο κέντρο της Αθήνας...
 «Έχω ακούσει για "666", για "έργο του διαβόλου", για θρησκευτική ουδετερότητα, αλλά έχω γίνει και αποδέκτης πολλών γνήσιων και αυθεντικών παραπόνων», είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων με αφορμή τις αντιδράσεις που εχει προκαλέσει ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός στην Βασιλίσσης Σοφίας.
Οπως...
ανεφερε (ΣΚΑΙ): Ο Δήμος Αθηναίων αγόρασε τελευταία φορά χριστουγεννιάτικα φώτα το 2003. «Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κέντρο της πόλης παρέμενε υποφωτισμένο, σε κακή κατάσταση και πολύ μεγάλα κομμάτια της Αθήνας ήταν ξεχασμένα, ξεγραμμένα και σκοτεινά». Για τον λόγο αυτό, ο δήμος απευθύνθηκε σε εταιρείες, ιδρύματα και σωματεία για να αλλάξει η εικόνα «όσο πιο γρήγορα και οικονομικά».   «Ανταποκρίθηκαν δεκαεννιά, υιοθετώντας μεγάλους δρόμους και μεγάλες πλατείες - αυτό μας επέτρεψε για πρώτη φορά να φωτίσουμε δεκάδες δρόμους και πλατείες σε όλη την Αθήνα - Αχαρνών, Λιοσίων, Κάτω Πατήσια, πολλά μέρη πρώτη φορά».

Κλείνοντας, επεσήμανε, πως, ο Δήμος αποφάσισε να τοποθετήσει φυσικό δέντρο στο Σύνταγμα -το οποίο έφερε από το Καρπενήσι- ώστε οι κάτοικοι της πόλης «να θυμηθούν «τα Χριστούγεννα που όλοι αγαπάμε». 


  Απάντηση στα σχόλια για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας, έδωσε χθες και τo Ίδρυμα Ωνάση.

Η διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ανέφερε ότι η ομάδα του Iδρύματος Ωνάση που ήταν υπεύθυνη για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, από κοινού με το Δήμο της Αθήνας, συμφώνησαν στο συγκεκριμένο τρόπο στολισμού της Βασιλίσσης Σοφίας.   
Όπως είπε η κυρια Παναγιωτάκου, «ο δημόσιος χώρος δεν είναι ιδιοκτήτη κρατική περιουσία, είναι δημόσιος χώρος, είμαστε όλοι συνιδιοκτήτες και συνδιαχειριστές. Η ομάδα ήταν κοινή, εμείς και ο Δήμος της Αθήνας. Άρα λοιπόν, κανένας δεν έκανε ό,τι ήθελε στον δημόσιο χώρο. Η πρόταση ήταν δική μας, αλλά όλα αυτά συναποφασίστηκαν. Φυσικά είχαμε το ΟΚ του Δήμου. Αλίμονο αν νομίζει κανείς ότι μπορεί να λειτουργεί όπως θέλει στο δημόσιο χώρο».  
 Η κα Παναγιωτάκου ανέφερε ακόμα ότι τα μηνύματα είναι πολύ θετικά για τον συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο φωτισμό, ειδικά από τις νεότερες γενιές. Ακόμα αναφέρθηκε στα θετικά σχόλια που έκανε η Ελευθερία Ντεκώ, αλλά και το γεγονός ότι τον στολισμό επιμελήθηκε ο Γιώργος Τέλλος, ο οποίος έχει αναλάβει τον φωτισμό σε πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ήταν ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον αποκλειστικό σχεδιασμό φωτισμών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: