8.12.19

Ο κύριος Γκλέτσος...


Μία από τις πιο εντυπωσιακές ειδήσεις των ημερών, που πέρασε ξέσκουρα από την προσοχή του κοινού, προσέτι ασχολίαστη και απαρατήρητη, ήταν η παρουσία τού έως πρότινος δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου ανάμεσα στους εξακόσιους ενενήντα πέντε νοματαίους που μαζεύτηκαν με σκοπό να γίνουν...
η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Αριστεράς, παρακαλώ.

Δεν ξανάγινε -ο ηρωικός, υπερφίαλος, βαρύμαγκας και λοιπά, ηθοποιός στο επάγγελμα, ένας από τους φανατικότερους υβριστές του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, αυτός που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του εάν του έθιγες την ελληνικότητα και τον αντρισμό, αυτός λοιπόν έγινε αποδεκτός από τη μάζωξη που θα ξαναδώσει ζωή και πνεύμα στην Αριστερά του ελληνικού μέλλοντος. Τι να πεις.

Εκτός εάν όλοι οι καλοί χωράνε στα ανεμομαζώματα [δεξιά - κεντρώα - ημιαριστερά - αριστερά] των παρά πέντε εφτακοσίων· αλλά ποιος κρίνει εάν κάποιος είναι καλός; Εντάξει, δεν είπαμε καγαθός... μην το παρατραβάμε. Διαβάζω πολλά άρθρα σχετικά με την ανασυγκρότηση της νέας Αριστεράς, σε κανένα όμως δεν είδα την ανάγκη πρόσκλησης τύπων σαν τον Γκλέτσο και άλλους της πάλαι ποτέ σοσιαλιστικής πτέρυγας.

Ισως οι προσκαλούντες έχουν άλλα στο μυαλό τους, που δεν τα οσφριζόμαστε εμείς που δεν συμμετέχουμε στην εγερσίθυμη πρότασή τους. Να σωθεί η πατρίδα, λένε· να σωθεί το τομάρι τους θα ήταν καλύτερα να λέγανε -και θα το κατανοούσαμε εμείς οι δύσπιστοι.

Ηταν αρχηγός και ενός βραχύβιου κόμματος, ονόματι Τελεία, ο κύριος αυτός [ας μην ψάξουμε παραδηλώσεις και συμβολισμούς που τάχα «κρύβει» το όνομα]. Ατεγκτος εθνικά και ηθικά, λάβρος κατά της Συμφωνίας τον Πρεσπών, δεν δίστασε [γιατί άλλωστε, ποιος θα του τράβαγε το αυτί] να αποκαλέσει προδότες εκείνους που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτή τη συμφωνία. Τώρα, πώς γίνεται, αυτός ο άμεμπτος να συμπλέει με προδότες, ένα θεός το ξέρει -αλλά κι αυτός [ο θεός] μάλλον προβληματίζεται [ο θεός, όχι με την υπερφυσική του υπόσταση, να μην μπερδευόμαστε...].

Ποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε, μάλλον τι είχε στο μυαλό του αυτός που τον κάλεσε, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει, ευτυχώς. Θα πει κανείς, όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους, όλοι μπορούν να αποτινάξουν τον σεξισμό τους, το αντριλίκι τους καλέ και να επανέλθουν στη μακαρία οδό -μακάρι να είναι έτσι και να διαψεύσει όσους του κάνουν κριτική, από δεξιά και αριστερά, ο πρώην δήμαρχος, ηθοποιός και λοιπά.

Θα πει κανείς: εδώ ο κόσμος καίγεται, η Δεξιά δείχνει τα κοφτερά δόντια της, οι Τούρκοι βρυχώνται, ο Γκλέτσος μάς μάρανε και οι νοματαίοι της αριστερής αναδιοργάνωσης;

Μπορεί να βγει κάτι καλό από αυτήν την ώσμωση (sic) αντίθετων αλλά φίλιων δυνάμεων· ναι, αλλά σκέφτηκε κανείς ότι μπορεί να βγει και κάποιο έκτρωμα; Αρα δεν είναι ασήμαντο όλο αυτό το προσκλητήριο άγγελμα για την αριστερή ανασύνθεση. Υποκρύπτει απροσδόκητες εξελίξεις, που πιθανώς να μην ελέγχονται μελλοντικά. Μας μαραίνει, λοιπόν, όλο αυτό το «αριστερό» συνονθύλευμα, όλη αυτή η τσαπατσουλιά. Τελεία!

Γιώργος Σταματόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: