15.12.19

Ξανά στο εδώλιο ο χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας...


Δυόμισι χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από χρυσαυγίτες έξω από τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στη Μεσογείων μόνο επειδή έμοιαζε αντιφρονών, ο...
φοιτητής Αλέξης Λάζαρης -που υποφέρει ακόμα από τα τραύματά του, σωματικά και ψυχολογικά- θα αναβιώσει τον εφιάλτη στο δικαστήριο, όπου δικάζεται ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου Χρήστος Ζέρβας.

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ο Αλέξης Λάζαρης θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Χρήστο Ζέρβα, τον χρυσαυγίτη που ήταν ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου που του επιτέθηκε στις 30 Μαρτίου 2017 έξω από τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων. Η δίκη βρίσκει τα συγκεκριμένα γραφεία κλειστά και τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής, βρίσκει όμως και το θύμα να προσπαθεί ακόμα να σταθεί στα πόδια του.

Ο φοιτητής ήταν 24 ετών όταν, περνώντας έξω από το κτίριο που στέγαζε την κεντρική διοίκηση της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου, δέχτηκε απειλές από έξι άτομα, κάποια από τα οποία τον καταδίωξαν την ώρα που προσπαθούσε τρέχοντας να απομακρυνθεί.

Οταν τον πρόλαβαν, τον χτύπησαν ανελέητα στο κεφάλι με κλοτσιές και μπουνιές ως αντίποινα για την επίθεση που είχαν δεχτεί εκείνη τη μέρα οι βιτρίνες των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής και επειδή η εμφάνισή του ταίριαζε στο προφίλ όσων η ναζιστική οργάνωση θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους.

Το θύμα, που μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στον «Ερυθρό Σταυρό», αλλά και αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν ως έναν από τους δράστες τον Χρ. Ζέρβα, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη επτά ετών για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Γιώτας Τέσση, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: