27.1.20

«Αν δεν ήμουν εγώ, το 2015 θα βγαίνατε από το ευρώ»...

Ο Γιούνκερ περιαυτολογεί και αδειάζει τον Βαρουφάκη...

Ιδιαίτερος ντόρος έγινε από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κυριακάτικο φύλλο της «Καθημερινής» ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ειδικά από τη στιγμή που θεώρησε σκόπιμο να αυτοαποθεωθεί, αναφέροντας ότι χάρη στις δικές του πρωτοβουλίες σώθηκε η Ελλάδα και παρέμεινε στο ευρώ. 

Ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν θυμήθηκε και τις...
επαφές του με τον Γιάνη Βαρουφάκη στον οποίο ανταπέδωσε... μη τιμητικό χαρακτηρισμό... 

«Ο Βαρουφάκης δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την περίοδο. Νομίζω δεν πρέπει να πέρασα πάνω από δέκα λεπτά μαζί του. Αυτός ο χρόνος ήταν βέβαια αρκετός για να γράψει βιβλία. 

Δεν συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις και στο βιβλίο του –που δεν το διάβασα– λέει ότι είμαι παντελώς άχρηστος. Επιτρέψτε μου να του ανταποδώσω το κομπλιμέντο. 
Σπαταλούσαμε την ώρα και την ενέργειά μας. Στη συνέχεια, ο Τσίπρας ανακάλυψε ότι ο τρόπος που ο Βαρουφάκης μιλούσε στους συναδέλφους του στο Eurogroup ήταν αντιπαραγωγικός», είπε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ σε ό,τι αφορά στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ τόνισε: 

«Αν δεν ήμουν εγώ το 2015, θα είχατε βγει από το ευρώ. {…} Το 2015 το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατούσε ανάμεσα στα κράτη-μέλη ήταν να αφήσουμε την Ελλάδα να βρεθεί για λίγο χρόνο εκτός της Ευρωζώνης, μια άποψη που δεν υπήρχε το 2012. Εγώ πότε δεν πίστεψα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν η σωστή οδός. Τη στιγμή που βρίσκεσαι εκτός, είσαι εκτός για πάντα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: