27.1.20

Τέλος στις εκδρομές από την Κίνα προς την Ελλάδα...

Συνάντηση με την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue είχε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το...
νέο κοροναϊό και συμμετείχαν η Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Έλενα Μαλτέζου, η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας Αγγελική Δρελιώζη, εκ μέρους της κινεζικής πρεσβείας, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών υποθέσεων και ΜΜΕ Chen Wendi και ο πρώτος γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Zhao Xiangdong.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κίνα για τον έλεγχο του ιού. Όπως σημείωσε, οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, επομένως και στην Ελλάδα, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. 

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία, για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, τόσο στα αεροδρόμια όσο και στα νοσοκομεία. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν θερμικές κάμερες, καθώς και ειδικές διαδικασίες από το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία αναφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και κινεζικής πρεσβείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: