13.1.20

Κατεβαίνει η αφίσα για τις αμβλώσεις μετά τις αντιδράσεις...

Κατεβαίνει από τους σταθμούς του μετρό η διαφήμιση ενάντια στις αμβλώσεις έπειτα από εντολή του υπουργείου Μεταφορών, μετά και τις σφοδρότατες αντιδράσεις που προκλήθηκαν. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο υπουργός Μεταφορών αναμένεται να///
προχωρήσει σε δήλωση με την οποία θα αποδοκιμάζει το γεγονός όταν αναρτήθηκε η συγκεκριμένη διαφήμιση στους σταθμούς του μετρό χωρίς να ενημερωθεί το υπουργείο.

Στη διαφήμιση φαίνεται μία φωτογραφία με ένα έμβρυο, πλαισιωμένο από τις εξής ερωτήσεις:

Από την 18η μέρα κτυπά η καρδιά του;
Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί;
Από την 42η μέρα ανιχνεύονται τα εγκεφαλικά του κύματα;
Από την 10η εβδομάδα νιώθει πόνο;
Και στο κάτω μέρος του γράφει: Διάλεξε τη Ζωή. Κίνημα υπέρ της Ζωής». 

Για το θέμα απάντησε η ΣΤΑΣΥ. «Πρόκειται για μια διαφήμιση όπως όλες οι άλλες που μπαίνουν σε χώρους του Μετρό», τονίζεται χαρακτηριστικά και προστίθεται:

«Εν προκειμένω ζητήθηκε από μια μη κερδοσκοπική οργάνωση να μπει η εν λόγω διαφήμιση, με τον φορέα αυτόν να καταβάλλει κανονικά το προβλεπόμενο ποσό για τη φιλοξενία του πόστερ. Πρόκειται για φορέα βραβευμένο που δημιουργήθηκε από πολυτέκνους. Στην αφίσα δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά στις αμβλώσεις, έτσι κρίθηκε πως δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. 

Πράγματι, μπορεί κανείς να διαφωνεί με το περιεχόμενο του προβαλλόμενου μηνύματος αλλά κατά τη γνώμη μας δε στοιχειοθετείται λόγος για να μην υπάρχει η διαφήμιση. Να θυμίσουμε πως προσφάτως φιλοξενήθηκε αφίσα και του vegan κινήματος όπου και είχαμε αντιδράσεις από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε πως οι αντιδράσεις είναι θεμιτές, ωστόσο, δεν υπήρχε λόγος αποκλεισμού. Συνέβη ο,τι γίνεται και με τις υπόλοιπες διαφημίσεις που φιλοξενούμε»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: