16.1.20

Οικογενειοκρατία...

Ο πατέρας της δίκασε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η ίδια τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ...

Από οικογενειοκρατία κάτι γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι γόνος...
δικαστικής οικογένειας από την Θεσσαλονίκη. Ο αείμνηστος πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ ήταν μέλος της σύνθεσης του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου-Γιώργου Κοσκωτά.

Ακόμη η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ. Έχει εξειδικευτεί στο περιβαλλοντικό δίκαιο και έχει μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο στο πανεπιστήμιο Paris II (Γαλλία), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις σχετικά με το δίκαιο του περιβάλλοντος, κλπ.

Όπως διαβάζουμε στην Εφ. Συν., με το βαθμό του συμβούλου Επικρατείας, ήταν εισηγήτρια σε πολλές μεγάλες υποθέσεις, όπως είναι η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, των μεταλλείων Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία διασώθηκαν ως διατηρητέα κλπ. Παράλληλα, από το 2005 διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, Δίκαιο του Περιβάλλοντος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: