31.1.20

Όχι, δεν είναι απλώς μια μπάλα...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λένε οι πληροφορίες, θα τοποθετηθεί σε λίγο για τις εξελίξεις και την κατάσταση (την εκρηκτική και γελοία) στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Θα το κάνει στη...
Βουλή, όπου είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ. Κατάλληλη η στιγμή! Υπόθεση άμυνας η συμφωνία, υπόθεση... εθνικής άμυνας και ο ποδοσφαιρικός πόλεμος που μαίνεται όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια.

Εμείς μένουμε στο σκίτσο του Soloup στο σημερινό Ποντίκι που τα λέει όλα ή σχεδόν όλα. Η Ελλάδα πάνω σε μια ποδοσφαιρική μπάλα που ξεφουσκώνει και βουλιάζει, ενώ λίγο πιο πέρα πλέει το τουρκικό γεωτρύπανο.

Δεν ξέρουμε τι θέση θα πάρει ο πρωθυπουργός, τι θα εξαγγείλει, τι θα συζητήσει. Ξέρουμε, πάντως, ότι το πρόβλημα έχει βαθιά ρίζα –δεν είναι μόνο η μπάλα που ξεφουσκώνει. Και στο βάθος τής ρίζας υπάρχουν αιτίες, πρόσωπα (κάποια δεν είναι πια στην επικαιρότητα), γεγονότα, παρασκήνια, σκοπιμότητες, συμφέροντα –πολλών πλευρών.

Όχι, δεν είναι  μόνο οι σημερινοί που έχουν ευθύνες. Και όχι, δεν είναι απλώς μια μπάλα. Δεν είναι απλώς «σώβρακα και φανέλες». Είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας χωρίζει και μας βουλιάζει...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: