27.1.20

Αποφυλακίστηκαν οι Πρ. Μαυρίδης και Γ. Σμπώκος...


Έπειτα από μόλις δύο μήνες μετά την καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens αποφυλακίστηκε το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens Hellas Πρόδρομος Μαυρίδης.

Ο...
τελευταίος είχε καταδικαστεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα («ξέπλυμα») και το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα αποφυλάκισης του για λόγους υγείας.

Η κράτηση του αντικαταστάθηκε με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του.


Αποφυλακίστηκε και ο Σμπώκος
Ο πρώην γενικός γραμματέας της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος αποφυλακίστηκε την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από επτά χρόνια παραμονής του στη φυλακή.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου που εμπλέκεται σε σειρά δικογραφιών που αφορούν την προμήθεια εξοπλιστικών και οι ποινές του έχουν συγχωνευθεί, με εξαίρεση την τελευταία 10ετή κάθειρξη που του επιβλήθηκε με αναστολή, για «ξέπλυμα» στην υπόθεση της προμήθειας των ιπτάμενων ραντάρ από την σουηδική Ericsson.

Στον Γιάννη Σμπώκο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μαρία Δήμα (efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: