23.2.20

«Μάχη» με το χρόνο και το χιόνι...

BINTEO

Μάχη με το χρόνο και το χιόνι στα χαλάσματα που άφησε πίσω η ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,9 Ρίχτερ δίνουν κάτοικοι και...
σωστικά συνεργεία.

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Κυριακής, στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν και έγινε αισθητή σε 43 χωριά άφησε πίσω 9 νεκρούς -ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά- και δεκάδες παγιδευμένους στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Σύμφωνα με το κέντρο μελέτης των σεισμών του Γεωφυσικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, και το βάθος της ήταν 6 χιλιόμετρα.



Από το σεισμό τραυματίστηκαν 25 άνθρωποι στο Ιράν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοζταμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διασώσεων. Οι επτά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Χαλεντί, ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε άγνωστο (μέχρι στιγμής) αριθμό κατοικιών σε τέσσερα χωριά κοντά στο επίκεντρο.

Από τουρκικής πλευράς, ο κυβερνήτης της επαρχίας Βαν, που συνορεύει με το Ιράν, ο Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ, έγραψε στο Twitter για «ζημιές σε κατοικημένες ζώνες» που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του.

Άνθρωποι σκάβουν ασταμάτητα στο έδαφος, ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρουν τυχόν παγιδευμένους ή εγκλωβισμένους, ενώ άλλοι κλαίνε με αναφιλητά μπροστά στα χαλάσματα και το χιόνι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: