3.2.20

«Κλείδωσε» το δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ...

...αλλά τώρα αναζητούν το ερώτημα...

Το περιεχόμενο που θα έχει το συμβουλευτικό δημοψήφισμα στο οποίο θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησε αρκετούς από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που...
επικοινώνησαν μεταξύ τους τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διήμερου, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου.

Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη το περιεχόμενό του καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο προτάσεις.

Η μια θέλει το εσωτερικό αυτό δημοψήφισμα να καλεί τα μέλη του κόμματος να αποφασίσουν για το όνομα με το οποίο θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια (επί της ουσίας αναζητείται η προσθήκη δίπλα στη λέξη ΣΥΡΙΖΑ, π.χ. "ΣΥΡΙΖΑ - Πράσινη Συμμαχία") και η άλλη θέλει το ερώτημα να αφορά τη θέση που θα κρατήσει η μείζονα αντιπολίτευση σε θέματα πολιτικού περιεχομένου (π.χ. στις εξορύξεις).

Όπως και να 'χει όμως, το όποιο αποτέλεσμα θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, ωστόσο δεν μπορεί να μην συνυπολογιστεί στις τελικές αποφάσεις.

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Απριλίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα πριν πραγματοποιηθεί το 3ο τακτικό συνέδριο που οριστικοποιήθηκε για το τετραήμερο 14 με 17 Μαΐου...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: