24.2.20

Στις τράπεζες τα χρήματα από το τέλος της Τηλέτυπος ΑΕ...

Οι πιστωτές της Τηλέτυπος καλούνται να δηλώσουν τις απαιτήσεις τους στην ειδική διαχειρίστρια Ευδοκία Παπανδρέου ως τις 10 Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού επί των...
περιουσιακών στοιχείων του Mega. 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει, όπως ορίζει ο ν. 4307/2014 (παρ. 1 άρθ.77), να καταθέσουν εις διπλούν τις απαιτήσεις τους στο γραφείο της δικηγορικής εταιρείας Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες, η οποία είχε αναλάβει και τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ.

Στη συνέχεια η ειδική διαχειρίστρια θα συντάξει τον σχετικό κατάλογο, θα γίνει η αναγγελία των απαιτήσεων επί του τιμήματος των 33.999.999 που εισπράχθηκαν από τον πλειστηριασμό. Θυμίζουμε πως η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ κατέβαλε 33.999.999 ευρώ για την ταινιοθήκη της Τηλέτυπος και μια εταιρεία ακινήτων 500.000 ευρώ για την έκταση στη θέση Σωρός στο Μαρούσι.

Οι τράπεζες είναι διπλά κερδισμένες κατά τη διαδικασία επιστροφής του δανείου που είχαν χορηγήσει στην Τηλέτυπος. Συγκεκριμένα θα μοιραστούν τα τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ που είχαν δεσμεύσει από τα διαφημιστικά έσοδα (εδώ τίθεται το ερώτημα για το αν έχει καταβληθεί ο ειδικός φόρος τηλεόρασης), ενώ θα εισπράξουν το 65% από τα έσοδα του πλειστηριασμού, αφού πρώτα αφαιρεθούν τα έξοδα της ειδικής διαχείρισης, που περιλαμβάνουν την αμοιβή των δικηγόρων και τα λειτουργικά της εταιρείας όσο (υπο)λειτουργούσε. 

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι της Τηλέτυπος θα λάβουν το 25% του πλειστηριασμού και τέλος οι υπόλοιποι προμηθευτές θα πάρουν το 10%...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: