17.2.20

Ο ευφυής τίτλος του «Βήματος»...

Δυστυχώς “Το Βήμα” έχει πάψει να είναι η εφημερίδα που ήταν πριν πολλά χρόνια… Οχι μόνο τώρα που την εξαγόρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, και από πριν είχε χάσει το νεύρο και τη δυναμική της! Σπάνια πια...
βγάζει θέματα και ειδήσεις ή δυνατά ρεπορτάζ και ακόμη πιο σπάνια οι γνώμες που φιλοξενεί έχουν να πουν κάτι ενδιαφέρον!

Βεβαιως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, με ειδήσεις σε μόνιμες στήλες, ενδιαφέροντα άρθρα ή σημαντικές συνεντεύξεις. Δυστυχώς ομως δεν ειναι ο κανόνας. Ειδικά το τελευταίο διάστημα… Διότι ακόμη και στην κακή εποχή του Ψυχάρη (που δεν ασχολιόταν) υπήρχε μεγαλύτερη ένταση στο φύλλο και περισσότερη δημοσιογραφική δημιουργία. Οταν δε αποφάσιζε να ασχοληθεί ο ίδιος, τότε πάντα το φύλλο έκανε πάταγο!

Μια καλή, αλλά δυστυχώς μεμονωμένη στιγμή ήταν η χθεσινή για το κυριακάτικο “Βήμα”, όχι για το σύνολο της εφημερίδας (αφού ακόμη και οι σελίδες του βιβλίου έχουν “θαμπώσει”, μαζί με τα ανύπαρκτα πολιτιστικά του)… Ήταν καλή στιγμή για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον επειδή μετά από πολλά χρόνια είχε έναν εξαιρετικά ευφυή τίτλο “Το μαύρο κουτί της πτώσης του Αλέξη Τσίπρα”. 

Δεύτερον για το ολοκληρωμένο κυβερνητικό ρεπορτάζ της Κρουστάλλη με πληροφορίες για τον ανασχηματισμό και τους “αδύναμους κρίκους” του κυβερνητικού σχήματος (με ονοματεπώνυμο). Και τρίτον για το ενδιαφέρον άρθρο του διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Καρακούση “Οικονομία μόλις 70 ετών!”...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: