24.2.20

Καταθέτουν στη ΓΑΔΑ οι προστατευόμενοι μάρτυρες...

Ενώπιον κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής βρίσκονται σήμερα (Δευτέρα) οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis, με τις...
κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνης Κελέση».

Ήδη ο «Σαράφης» είναι στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει, ενώ αργότερα αναμένεται να γίνει η κατάθεση της «Κελέση».

Οι μάρτυρες εξετάζονται από κλιμάκιο της επιτροπής, όπως αποφασίστηκε νωρίτερα σήμερα, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που συζήτησε το πρωί, τα διαδικαστικά ζητήματα σχετικά με την εξέταση των δύο μαρτύρων. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να διευρυνθεί το κλιμάκιο που θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ  για την εξέταση των «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση».

Τελικά, η πλειοψηφία της επιτροπής αποφάσισε να μεταβούν ο πρόεδρος, Γιάννης Μπούγας (Ν.Δ.) και ο εισηγητής κάθε κόμματος (το ΜέΡα25 δεν μετείχε από την αρχή στην επιτροπή). Σημειώνεται πως το ΚΚΕ αποχώρησε το πρωί, λόγω της πάγιας θέσης του να μην «νομιμοποιεί τις κουκούλες», αλλά διατήρησε το δικαίωμά του να ενημερώνεται. 

Σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας, το κλιμάκιο της επιτροπής θα ζητήσει από τον αστυνομικό που είναι αρμόδιος για τη φύλαξη του κάθε προστατευόμενου μάρτυρα, να ελέγχει να μην έχει επικοινωνία με το κινητό του ο μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Θα μπορεί να έχει, όμως, μαζί του έγγραφα που κρίνει ότι είναι χρήσιμα για τις απαντήσεις του.

Το κλιμάκιο βρίσκεται στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ, αλλά οι δύο μάρτυρες είναι σε άλλη αίθουσα, πιθανώς και σε άλλον όροφο. Στην αίθουσα των βουλευτών υπάρχει οθόνη, η οποία όμως ακόμη και αν μεταδίδει, αυτό θα γίνεται τεχνικά, με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και αλλοίωση της φωνής τους. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες πηγαίνουν στη ΓΑΔΑ με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: