29.2.20

Σχέδιο συρρίκνωσης της ΕΡΤ...

...βγαίνει από το συρτάρι...

Σενάρια συρρίκνωσης της ΕΡΤ φέρονται να διακινούνται εκ νέου στους κόλπους της κυβέρνησης, από συγκεκριμένους κύκλους που αντιτίθενται στη...
γραμμή της διοίκησης για ανάπτυξη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ένθετου Real Life της Real News, το σχέδιο απομείωσης της ΕΡΤ με ένα κανάλι και 412 εργαζόμενους, που είχε προταθεί από συγκεκριμένη πτέρυγα της ΝΔ τον Ιούλιο του 2018 βγαίνει από το συρτάρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα έχει ατύπως αναφερθεί και στη διοίκηση της ΕΡΤ, με αφορμή τις συζητήσεις για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι στόχος τους είναι η ανανέωση του προσωπικού (με προσλήψεις για να αντικατασταθούν όσοι αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο) και όχι η μείωσή του.

Ο ανασχηματισμός ενδέχεται -εκτιμούν κάποιοι- να φέρει και στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης στη στάση της στο θέμα της ΕΡΤ.

Πιέσεις για «κόντεμα» της δημόσιας τηλεόρασης φέρονται να ασκούν και ιδιωτικοί σταθμοί, καθώς τα 10 εκατομμύρια διαφήμισης τον χρόνο που απορροφά η ΕΡΤ δεν είναι αμελητέα όταν η πίτα πλέον μοιράζεται σε ακόμα περισσότερα κανάλια, αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ της εφημερίδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: