29.2.20

Πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ...

Ένας ασθενής πέθανε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον έχοντας προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του τοπικού υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τον...

πρώτο θάνατο που συνδέεται με την επιδημία του Covid-19 στις ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας αναμένεται να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν το βράδυ, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι αρχές.

100 τα κρούσματα στη Γαλλία - Απαγορεύτηκαν οι μεγάλες συγκεντρώσεις

Συνολικά 100 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, οι 86 εκ των οποίων νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν, αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των 73 κρουσμάτων.

Δύο από αυτούς τους ασθενείς έχουν πεθάνει και 12 έχουν αναρρώσει, διευκρίνισε ο Γάλλος αξιωματούχος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Παρίσι, όπου προσέθεσε ότι οι εννέα εκ των ασθενών που νοσηλεύονται βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 5.000 ανθρώπων σε κλειστούς χώρους λόγω της επιδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «προσωρινή απαγόρευση» που θα ισχύσει σε όλη τη Γαλλία.

Σήμερα αναφέρθηκαν επίσης άλλα 16 κρούσματα του Covid-19 στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων στους 73.

Για προληπτικούς λόγους ακυρώθηκε και η τελευταία ημέρα της Γεωργικής Έκθεσης που επρόκειτο να ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή ενώ ματαιώθηκε και η διεξαγωγή, επίσης αύριο, του ημιμαραθωνίου του Παρισιού.

Νέα κρούσματα στη Βρετανία

Στη Βρετανία ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη Βρετανία ανέρχεται στους 23, μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων σήμερα.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα (11.00 ώρα Ελλάδας) είχαν εξεταστεί συνολικά 10.483 πρόσωπα, εκ των οποίων τα 23 βρέθηκαν θετικά στον Covid-19.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στην Παρασκευή ότι ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού συνιστά πλέον την κορυφαία προτεραιότητά της κυβέρνησής του. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι απεβίωσε ένας Βρετανός που είχε προσβληθεί από την ασθένεια όταν βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, στην Ιαπωνία...

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: