17.2.20

Χαρίτσης: Η ΝΔ κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση...


ΒΙΝΤΕΟ

“Στο προσφυγικό η κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να κυβερνά. Εδώ και εφτά μήνες πάει από το κακό στο χειρότερο. Είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής έδωσε διοικητικά αλλά και πολιτικά το σήμα ότι η...
κυβέρνηση υποβαθμίζει το ζήτημα. Η κυβέρνηση έπρεπε από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να προχωρήσει  στην αποσυμφόρηση των νησιών”, τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”.

Υπενθύμισε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έκρυψε ποτέ από τους πολίτες ότι το προσφυγικό είναι ένα σύνθετο ζήτημα και ότι για την αντιμετώπισή του χρειάζεται βοήθεια από την Ευρώπη. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια να μεταφέρουμε 30.000 ανθρώπους από τα νησιά, με αποτέλεσμα επί των ημερών μας η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα κυρίως στο θέμα της αποσυμφόρησης των νησιών. Το αποτέλεσμα είναι μιαπρωτοφανής όξυνση στα νησιά μας, με την αύξηση των προσφυγικών ροών, τον υπερτετραπλασιασμό του πληθυσμού της Μόριας και με τον ΟΗΕ να καλεί για πρώτη φορά να κλείσει η δομή ενόψει του κινδύνου εκδήλωσης πανδημίας”.




Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα όταν ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι “για τα κλειστά σύνορα στον Έβρο ευθύνεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ” απαντώντας ότι “η ΝΔ ξεχνά ότι είναι κυβέρνηση και πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση και κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Είναι απαράδεκτο και ενάντια στα εθνικά συμφέροντα να εξακολουθεί να χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο των βόρειων συνόρων, κίνηση στην οποία προχώρησαν οι ακροδεξιοί ομοϊδεάτες της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα”. 

Αναφερόμενος, τέλος, στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως “συζητήσαμε συντροφικά και δημοκρατικά το κείμενο του απολογισμού. Είμαστε περήφανοι για τον αναλυτικό και ειλικρινή απολογισμό που τέθηκε προς συζήτηση και ο οποίος γίνεται για πρώτη φορά σε πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα. 

Ποτέ δεν είδαμε αντίστοιχη τολμηρή κίνηση από τα κόμματα που κυβέρνησαν για 40 χρόνια και έβαλαν τη χώρα στην κρίση. Έτσι χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία”. “Δεν θα περιοριστούμε στα κομματικά όργανα. Είναι μία συζήτηση που θα ανοίξουμε με όλους τους Έλληνες πολίτες”...

Δεν υπάρχουν σχόλια: