29.2.20

Έβρος: «Κυνηγητό» στα σύνορα...

...και ανησυχία για τις εξελίξεις...

Το CNN Greece συνομίλησε με τρεις δημάρχους της περιοχής του Έβρου για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά την...
ανακοίνωση της Τουρκίας ότι ανοίγει τα σύνορα.

Πρόκειται για τους δημάρχου Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκου, και Ορεστειάδας, Βασίλη Μαυρίδη. Και οι τρεις δήμαρχοι είπαν ότι:

Γενικά, οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων δεν είναι αυξημένες.
Είναι πολύ ενισχυμένη η παρουσία της αστυνομίας και του στρατού.
Μικρές ομάδες προσπαθούν να βρουν τα αφύλακτα σημεία των συνόρων για να περάσουν
Να σημειωθεί επίσης ότι οι δήμαρχοι εμφανίστηκαν ανήσυχοι για τις εξελίξεις.

Τι είπαν οι δήμαρχοι

O δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου είπε στο CNN Greece ότι δεν έχει δει μέσα στην πόλη ομάδες μεταναστών και προσφύγων. Οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες, οπότε δεν είναι απλό να περάσει κανείς τα σύνορα. Ο κ. Χατζηγιάννογλου έκανε λόγο για κυνηγητό μεταξύ της αστυνομίας και μικρών ομάδων που προσπαθούν να βρουν τα αφύλακτα στη σημεία της συνοριογραμμής.

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος μίλησε για την εμφανή ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού. Ωστόσο, ανέφερε ότι στο Τυχερό οι ντόπιοι είδαν μια ομάδα άνω των 100 ατόμων να έχει περάσει τα σύνορα. Μικρότερες ομάδες εντοπίστηκαν και σε άλλα σημεία. Ο κ. Καλακίκος επισήμανε πάντως ότι αυτοί οι αριθμοί δεν είναι μεγαλύτεροι από το συνηθισμένο. Λόγω της χαμηλής στάθμης του Έβρου, είναι εφικτό να περάσει κανείς τα σύνορα τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα –αρκεί βέβαια να μην εντοπιστεί από την αστυνομία και το στρατό. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία για το ενδεχόμενο δημιουργίας καταστάσεων Ειδομένης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης εκτίμησε ότι είναι περίπου 6.000 άτομα από την τουρκική πλευρά των συνόρων που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα. Αν και την ώρα που μιλήσαμε είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα, εντούτοις, φάνηκε επιφυλακτικός σε οποιαδήποτε πρόβλεψη για την εξέλιξη των πραγμάτων...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: