23.2.20

«To μόνο έγκλημα που έκανε ο Τζούλιαν Αζάνζ είναι η Δημοσιογραφία»...


Τον Τζούλιαν Ασάνζ επισκέφθηκε στη φυλακή Belmarsh όπου κρατείται, o Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από...
τον πατέρα του ιδρυτή των Wikileaks.
 Σε δηλώσεις του μετά στους δημοσιογράφους, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε ότι το μόνο έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο Ασάνζ είναι η Δημοσιογραφία, και κάλεσε τους παριστάμενους ρεπόρτερ να φροντίσουν αυτό να μαθευτεί, γιατί είναι οι επόμενοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο.

«Ο Ασάνζ σαπίζει στη φυλακή μόνο και μόνο γιατί αποκάλυψε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, από ανθρώπους που όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν στο ελάχιστο τις συνέπειες των πράξεών τους, αλλά αντίθετα πλούτισαν απ’ αυτές» είπε ο Γ. Βαρουφάκης.
 Στη συνέχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης περιέγραψε τις απάνθρωπες, όπως τις χαρακτήρισε, συνθήκες κράτησης του Ασάνζ, σε πλήρη απομόνωση από τον έξω κόσμο, με το μυαλό του ωστόσο να παραμένει σε εγρήγορση. «Ήρθα για να του δώσω θάρρος και κατέληξα να αντλώ δύναμη από αυτόν. Είναι μια Δύναμη της Φύσης» είπε χαρακτηριστικά.
 «Πρέπει να σταματήσουμε την έκδοσή του, στο όνομα 300 χρόνων Προόδου, τριών αιώνων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών στη Δύση, στον κόσμο» κατέληξε ο συνιδρυτής του DiEM25, του οποίου ο Ασάνζ είναι ιδρυτικό μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: